Na soutěžích hraje velkou roli prezentace. Baristé popisují, jak je káva pražená, jak teplou vodou ji zalévají, a hlavně jak má výsledek chutnat. Porota to pak srovná s tím, co dostanou v kalíšku k degustaci.
Prezentace má být i show. Což se zrovna Petře Střelecké podle poroty daří hůř než ostatní disciplíny. Běžně si baristé berou i kurzy herectví, česká šampionka tomuhle svodu zatím odolává. „Chci tam být sama za sebe a nic nehrát,“ vysvětluje.
Nejvyšší příčku Petra Střelecká získala na mezinárodním klání v Číně. Jela tam lehce nepřipravená – prostě vzala kafe z poličky a sedla na letadlo, že zbytek si tam od někoho půjčí. A paradoxně tahle lehkost pomohla ke druhému místu.
V Budapešti letos na světovém Brewers Cupu opět reprezentovala Česko a dostala se až do mezinárodního finále. Skončila šestá.
Dobrý filtr si uděláte i doma, Střelecká doporučuje náčiní Hario V60.