Za Přemkem Forejtem jsme se vydali do olomoucké restaurace Entrée koncem února. Na jeho degustační menu stále vzpomínáme…
„V Londýně to byl neuvěřitelný stres, šéfkuchaři na nás pořád řvali, hodně jsem tam zhubnul, narušilo mě to i psychicky.“
Loni mu bylo teprve třicet – a už patří mezi největší hvězdy české gastronomie.
V restauraci Entrée mají rádi přírodu. V interiéru najdete vertikální zahrady o rozloze 48 metrů čtverečních, které se skládají ze 48 druhů rostlin. Proč zrovna 48? Vyslovte anglicky čtyřku a osmičku – příjmení hrdiny aktuálního Finmagu je na světě.
„Vždycky se budu snažit, aby měli hosti z jídla zážitek. K tomu nutně nepotřebuju nóbl suroviny.“
„Podívejte se na náš jídelák, je tam spousta věcí, které jsou v Česku podceňované nebo zapomenuté.“