Předplatit časopis Finmag

XTB nabízí vyšší úroky z neinvestovaných prostředků

Protext
Protext
13. 5. 2024
Tiskové zprávy
XTB nabízí vyšší úroky z neinvestovaných prostředků
Zdroj: Protext

Praha 13. května 2024 (PROTEXT) - Společnost XTB, globální fintech nabízející online platformu a mobilní aplikaci pro investování, nabízí nově příchozím klientům vyšší úrokové sazby z neinvestovaných prostředků na prvních 90 dnů od založení účtu. Klientům společnosti se tak úročí i prostředky, které na svou investiční příležitost teprve čekají. Začátkům v investování platforma pomáhá také novou funkcionalitou, tzv. Investičními plány. Ty si společně s akciemi a ETF v prvním čtvrtletí roku 2024 zvolilo pro svou první transakci 78 % nových klientů v Evropské unii. XTB tak pokračuje ve své transformaci na přední univerzální investiční aplikaci, což se projevuje i na rostoucím počtu klientů – platformu začalo využívat v loňském roce 129,7 tisíc nových klientů a počet aktivních klientů se zvýšil na 378,5 tisíc.

Investiční společnost XTB se stala prvním brokerem v České republice, který nabízí svým klientůmúrokové sazby z neinvestovaných prostředků na účtech vedených v českých korunách, eurech nebo amerických dolarech. Pro nově příchozí klienty je zároveň úroková sazba zvýhodněná – pro vklady v českých korunách je stanovená na 6,0 %, pro eurové vklady na 4,20 % a pro účty vedené v dolarech na 5,00 %, a to po dobu prvních 90 dnů od založení účtu. Po uplynutí tohoto období klienti získají úrokovou sazbu z neinvestovaných prostředků ve výši 2,00 % pro účty v eurech a Kč a 2,50 % pro účty vedené v dolarech.

„Více než 20 % našich klientů má účty právě v Kč, chtěli jsme, aby i oni mohli těžit z prostředí rostoucích úrokových sazeb,“ komentuje rozšíření nabídky úrokových sazeb o české koruny David Šnajdr, generální ředitel XTB Česká republika. Úroky se počítají denně a na účty klientů se připisují měsíčně. Vztahuje se na neinvestované prostředky stávajících i nových klientů bez ohledu na jejich celkovou výši.

„Navýšení úrokových sazeb nabízí investorům možnost vyčkávat na konkrétní investiční příležitost a zároveň si zajistit zhodnocení peněz, i když zrovna aktivně neinvestují. Stále více lidí zvažuje vstup na finanční trhy, a my jim chceme nabídnout další přidanou hodnotu, když už se rozhodnou s investicemi začít,“ komentuje zvýšení úrokových sazeb novým klientům Vladimír Holovka, obchodní ředitel XTB pro Česko, Slovensko a Maďarsko.

I díky novým funkcím získala společnost XTB v loňském roce 129,7 tisíce nových klientů, stejně tak stoupl počet aktivních klientů na 378,5 tisíc. V meziročním srovnání se tak investicím aktivně začalo věnovat o 45,5 % klientů platformy více. Na zvyšující se investiční apetit poukazuje i růst hodnoty čistých vkladů, která loni dosáhla 1,9 miliardy zlotých a meziročně tak stoupla o 85 %. Dlouhodobé trendy na akciových trzích společně s rostoucí klientskou základnou vedly k rekordním konsolidovaným výnosům společnosti v hodnotě 128,7 milionů eur.

XTB zároveň pokračuje ve své transformaci na univerzální investiční aplikaci a plánuje rozšířit svou nabídku například o nové dluhopisy, penzijní produkty nebo multiměnovou kartu. Nejnovější služba Investiční plány, kterou u XTB můžete najít, nabízí klientům možnost investovat do ETF fondů podle předem nastaveného cíle. Investoři si tak mohou vytvořit svůj vlastní plán výběrem ETF, o které má zájem a investovat měsíčně částku od 15 eur. U jednotlivých investic se dá také libovolně nastavit procentní podíl a flexibilně je spravovat. V první čtvrtletí letošního roku si 78 % nových klientů v Evropské unii vybralo jako svou první transakci akcie, ETF nebo právě vytvoření investičního plánu.

„V ETF a pasivním investování dlouhodobě vidíme velký potenciál, nabízí totiž investorům možnost vytvoření diverzifikovaného portfolia bez nutnosti manuálního výběru jednotlivých nástrojů. Pro naše klienty je tak investování ještě snazší a přístupnější,“ říká Holovka. Investoři mají v rámci investičních plánů k dispozici přes 365 ETF fondů, které pokrývají různé třídy aktiv i komodit. Investoři tak mohou snadno diverzifikovat své portfolio a přizpůsobit ho svému postoji k riziku a výnosu. Zájem o podílové fondy eviduje XTB především od roku 2021, v posledních třech letech se počet investorů do ETF více než zdvojnásobil.

Své plány si investoři mohou doplňovat nebo upravovat přímo v aplikaci, nebo si nastavit opakované platby. Peníze se tak investují automaticky na základě preferencí, které lze kdykoliv upravit podle aktuálních potřeb a investičních cílů. Investoři tak mohou snadno reagovat na nové okolnosti ve svém životě nebo také na trhu.

Více informací najdete na www.xtb.cz.

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Sdílejte

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo