Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Michael Lind

Michael Lind
Kontaktujte autora

Vedoucí Programu ekonomického růstu při Nadaci Nová Amerika (New America Foundation). Přednáší na Harvardské univerzitě. Dříve působil jako editor nebo redaktor v The New Yorker, Harper’s Magazine, The New Republic, The National Interest. Michael Lind je autor řady publikací o historii Spojených států, politické ekonomii a mezinárodních vztazích.

Zlatý věk fosilních paliv právě začíná (II.)
 5 569

Zlatý věk fosilních paliv právě začíná (II.)

Argumenty pro přechod k větrné, solární energii a energii z biomasy se zhroutily jako domeček z karet. Proč? Více se dozvíte v závěrečné části dvoudílného seriálu.

8. 6. 2011
Zlatý věk fosilních paliv právě začíná (I.)
 8 043

Zlatý věk fosilních paliv právě začíná (I.)

Co když nežijeme v posledních desetiletích věku fosilních paliv, ale na jeho začátku? Taková myšlenka se příčí všemu, co nás učili politici a intelektuálové celou poslední generaci. Obecně vžitý názor zní, že průmyslové země musejí podstoupit rychlý a nákladný přechod od fosilních paliv k obnovitelným zdrojům energie, a to ze tří důvodů – hrozící vyčerpání fosilních paliv, národní bezpečnost a globální oteplování. Ale co když je obecně vžitý názor na energetickou budoucnost světa naprosto mylný? Více v první části dvoudílného seriálu.

7. 6. 2011