Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Floydova smrt ukazuje, jak v americké policii doznívá otrokářství

11. 6. 2020
 10 640
45 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

„Multikulturní experiment Americe nevychází“. No on nevychází ani v Evropě, jak se v zemích, které k němu přistoupily mohou přesvědčit už desetiletí.

Proč nevychází? Pár věcí mně napadá.
1. Politická korektnost a umělý multikulturalismus. Pokud je zakázáno (často i zákonem) pojmenovat problém, tak ho pochopitelně nelze řešit.
V článku se například píše: „policie daleko častěji zastavovala řidiče černochy a prohledávala jim auta, přičemž zbraně nebo drogy našla u jednoho procenta z nich. Bělochy stavěli méně často, ale kontraband objevili u 1,5 procenta z nich.“ A co z toho má vyplynout? Vždycky si můžete najít korelace, které se vám hodí a interpretovat je tak, jak se vám hodí. Je typické že, autorka tohoto i autor předchozího článku vynechali tu základní statistiku, totiž procento zločinnosti mezi černochy a mezi bílými. Možná proto, že by mohli být označení za rasisty, protože rasistická jsou dnes jakákoliv fakta, která ukazují něco negativního u menšin. Ale i kdyby se zjistilo, že zločinnost černochů je významně větší než bělochů, tak se stejně dozvíme, že za vysokou zločinnost černochů mohou běloši. Toto opravdu není cesta k „mírovému“ řešení. Dokud si společnost nepřizná fakta, tak nemá šanci vůbec začít hledat smysluplné řešení.

2. Samolibá domýšlivost sociálních inženýrů, kteří jsou přesvědčení, že ví, jak správně řídit společnost a co je pro každého občana dobré. Sociální ani ekonomické modely nemohou fungovat z principu. Každý pokus o jejich vnucení společnosti vyvolá pasivní či aktivní odpor části společnosti, který nakonec napáchá víc škod, než kolik „dobra“ měl přinést zaváděný model. Je jedno, jestli je to marxismu nebo snaha o asimilaci jiných etnik a jiných kultur. Menšiny o asimilaci nestojí a násilná asimilace je prostě násilí a nutně vyvolá odpor stejně, jako každý jiný násilím vynucený model. A jinak než násilím umělé modely zavést nelze.
Mimochodem jednou z příčin, proč modely nefungují, je "agregace" lidí do skupin. Lidé přirozeně jednají jako jednotlivci, mají individuální, zcela subjektivní preference. Lidé jako jednotlivci musí mít rovnost před zákonem, ale také musí pro všechny stejně platit a být stejně vyžadován. Pozitivní diskriminace menšin podle mne působí kontraproduktivně z více důvodů.

3. Deformace či likvidace přirozených ekonomických a sociálních procesů. Tím asi nejúčinnějším, je trh. Nevím, jestli to tak ještě je, ale dlouho v Americe platilo, že kdo tam přišel, musel se hodně snažit, aby „přežil“. Musel pracovat, podnikat, prostě nabídnout Americe něco užitečného, prosadit se na trhu. Děti viděly, že otec pracuje či podniká. Pracovat pro ně bylo normální. Také viděly, že znalost jazyka a studium jim hodně usnadní další život. Takoví lidé nemají potřebu rabovat či zapalovat auta bez ohledu na barvu pleti.
Když přijde někdo do Německa, tak jako první dostane zaopatření lepší, než by kdy dosáhl v rodné zemi, které ho nijak nenutí pracovat, tak proč by to dělal. Dětí vidí tátu, jak se váli doma, tak je to pro ně normální. Protože nemají zájem o práci, tak nemají důvod učit se jazyk nebo studovat. Pak se stanou snadnou kořistí nějakého džihádisty, který jim dá konečně smysl života a možnost vybít si svoji frustraci. To samozřejmě vyvolá odpor původní společnosti, která to platí a musí to snášet. Nevyhnutelným důsledkem je nástup nacionalismu nebo zvolení nějakého „Trumpa“. Ať si to přiznáme, nebo ne, tak nacionalismus je dnes v takovém Německu obranná reakce původní křesťanské společnosti, která ale může přerůst v něco opravdu ošklivého.
Nebylo by lepší nechat znovu působit přirozené procesy místo dalšího přerozdělování ve prospěch menšin, „aby mohly důstojně žít“. Opravdu nevím, co je důstojného na tom, že někdo žije z peněz druhých (až na opravdu vzácné případy).

Nahlásit
-
114
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Už tu chybí jen SPD Pitomia Okamůry, se kterou se Konvička paktoval...
Demagog.cz opakovaně vyhodnocuje fakta sdělená v Konvičkových rozhovorech s kieficientem pravda:lež a manipukace pod 1..
Má tu výhodu, že je docent, takže může obraz vraždícího a znásilňujícího islámu zabalit do hromady pseudovědeckých canců, aby to nepůsobilo tak extrémisticky...
Také jsme se dokázali oprostit od upalování čarodějnic, aniž bychom postavili křesťanství na roveň fašismu, jak požaduje Konvička, jistě to časem zvládnou i islámské země.
V čechách byla žena dána na roveň muži (včetně volebního práva) teprve před 100 lety zákonem vydaným v roce 1920, v Saudské Arabii s nejtužší formou islámu mají ženy volební právo od roku 2015... Chce to jen trochu času, ne Konvičky a Okamůry...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-13
+

Diskuze

Mate v tom zmatek. Zmineneho zmetka George Floyda nikdo nezastrelil, byl donucovacim chvatem zpacifikovan a pak vypukla histerie, ze ho policista, klecici mu na zatylku, uskrtil. Uz po prvnim shlednuti videa jsem tvrdila, ze je to zhola nemozne, zatylkem normalni clovek nedycha. Takze pokud nebyl GF extremni mrzak, tak ho takto zabit proste neslo. To potvrdila i soudni pitva, kde se pise, ze znamky skrceni a duseni nebyly nalezeny. Pricinou smrti je stanovene zastaveni srdce. No, a pak se patralo dal, v tele mrtveho GF bylo nalezene takove mnozstvi synteticke drogy, ze i lekar placeny za repitvu rodinou musel napsat, ze to kvantum bylo schopne zpusobit smrt.
Ale mezitim se histerie uz rozjela a na faktech nezalezi.
Jen jedna dobra, snad castecne dobra, zprava. Soud s policajty z pripadu nebude pravdepodobne probihat v Minnesote...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Nepausalizovala bych.
Je tu pomerne hodne vysokoskolsky vzdelanych, uspesnych Afroamericanu.
Ziji bez problemu, ale je treba zaroven rict, ze ten soucasny bordel, zpusobeny smrti jednoho kriminalnika, dealera drog a obecne zmetka, se jich netyka, nechodi protestovat, nerabujou, nezapalujou auta, nekaceji sochy.
A uplne stejne se k veci stavi nikoliv nepocetna skupina cernych vojaku, policajtu, serifu, letcu...
Protoze tihle slusni lide se neztotoznujou s mnohokrat trestanym zlocincem, je jim cizi jeho jednani.
S nim se ztotoznila chatra, a to bez ohledu na barvu pleti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Doplnim. Takze to neni o tom, ze by nekdo mel neco proti jeho "etnickemu puvodu", jak se mylne domniva autor, ale o tom, ze ten tvor byl od sameho pocatku podvodnik.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

"... které šířilo konspirační teorie zpochybňující, že je Barack Obama Američan – jestli se narodil na americké půdě, jestli je jeho rodný list pravý. Byl to způsob, jak delegitimizovat prezidenta na základě jeho etnického původu."
Podlr americke ustavy je nutnym predpokladem pro to, aby se nekdo stal presidentem USa to, aby byl rodilym Americanem, aby se narodil na uzemi USA.
To proste Barack Obama nesplnil a sam si opatril dukaz toho, ze to nesplnil. Jeho padelany RL byl takovym zmetkem, ze to snad ani nikdo necekal. Se stejnym cislem se totiz na Hawaii, odkud udajne RL Baracka Obamy pochazel, narodila divenka, ke vsemu jeste bila.
Navic soudruh president pri svych studich vyuzival program stipendii urceny vyhradne zahranicnim studentum...

Nahlásit

-
1
+

Demagog zachází s „pravdou“ tak nějak volněji, neřku-li demagogicky.
http://dfens-cz.com/dvoji-metr-demagoguv/
Stále nic?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Muslimové s desítkami generací inbreedingu, občas utlumeným outbreedingem samicemi z dobytých zemí, jim dejchaj na záda.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Stejně dopadnou černoši nejhůř.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Je, ale já mínil ty americký v tomhle kontextu.
V tý Africe se vesměs dá smysluplně tvrdit, že jde také o důsledek kvality sociálního nebo životního prostředí. To v Americe jde fakt těžko, tam jiné vysvětlení než geny nedává moc smyslu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ono toto teoretizování vypovídá spíše o vás...Já v sedm z firmy mastím na nákup, a do desíti se věnuji dětem, na ověřování pravdivosti plkú kdejakého světového potentáta v klídku u kafíčka před knihovnou vážně nemám čas, musí mi stačit logika.
U českých politiků si na demagogovi můžete prolistovat výroky i s jejich hodnocením, je to skvěle odvedená práce.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-4
+

Tak to máte docela blbý, protože demagog.cz má zjevně poměrně „málo diverzifikované portfolio“. Jak si ověříte pravdivost výroků (a následně uděláte názor), až řekne něco Macron, Merkelová, Akesson, Johnson, Mugabe (ten už ne :-)) nebo – nedejbože – Putin či kdokoli jiný, kdo není na „seznamu“ demagoga?
Ale jak je libo, samozřejmě, ono to spíš než o ověření či vyhodnocení „pravdivosti“ dotčených výroků vypovídá o Vás.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
5
+

Ono je taky potřeba dát si pozor na to, co je IQ, proč a jak vzniklo, jak se měří a k čemu se používá.
Pokud v naší civilizaci od dětství děláme věci (dávání různě tvarovaných kostek do určených děr v krabici, počítání číselných řad, určování času hodinami atd.) a stejný princip úloh v testech určuje IQ, těžko v tom může uspět někdo, kdo je nevzdělaný zemědělec.

Víc se mi líbí pohled různých inteligencí :-)
https://cs.wikipedia.org/wiki/Gardnerova_teorie_mnohočetné_inteligence

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-3
+

V subsaharské Africe je průměrné IQ u některých populací i jen 70.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Ke kriminalitě v USA a rasám: https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/data-misto-dojmu-jaky-je-rasovy-pomer-zatcenych-a-zabitych-policii-v-usa-40327804#seq_no=8&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=C1IXBHEOUG8-202006170929&source=clanky-home

Nahlásit

-
1
+

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/svet-digitalni-moloch-iii-na-hranici-s-kacirem.A200616_175120_p_zahranici_wag

Nahlásit

-
1
+

Tou revoluční mládeží myslíte ty dvě frustrované vandalky? To snad nestojí ani za řeč, ne? Ty vidí rasismus i v černých písmenech na bílém pozadí...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já nemám čas ověřovat informace, které Konvička pouští na přednáškách, ale na Demsgog.cz ho mají.
Četl jste někdy jejich vyjadření? Jdou napříč politikou, sociální a ideologickou paletou, a poměrně vyváženě...
Největší lháři jsou Klaus mladší se starým dobrým Ransdorfem (jako jediní mají více nepravdivých prohlášení než pravdivých, což těžko překvapí), pak Filip, Kováčik, Semelová, Faltýnek, Okamura (spolehlivě nadpoloviční většina prohlášení nepravda), Babiš. Zeman, řadoví komunisté (téměř polovina nepravda). Většina osobností, kterých si přirozeně vážím má 10% prohlášení nepravd a méně.
Nemějte tedy obavy, ze by závěry demagog.cz formovaly něčí myslenky, jen potvrzují, jak často populističtí lháři a burcujicí extremisté upravují fakta k danému účelu...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-4
+

K utvoření vlastního názoru nepotřebuje nikdo, snad ani Vy, „vyhodnocování fakt sdělených v Konvičkových rozhovorech“, a už vůbec ne spolkem demagog.cz. Jestliže ano, pak to evidentně není Váš vlastní názor.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
6
+

Už tu chybí jen SPD Pitomia Okamůry, se kterou se Konvička paktoval...
Demagog.cz opakovaně vyhodnocuje fakta sdělená v Konvičkových rozhovorech s kieficientem pravda:lež a manipukace pod 1..
Má tu výhodu, že je docent, takže může obraz vraždícího a znásilňujícího islámu zabalit do hromady pseudovědeckých canců, aby to nepůsobilo tak extrémisticky...
Také jsme se dokázali oprostit od upalování čarodějnic, aniž bychom postavili křesťanství na roveň fašismu, jak požaduje Konvička, jistě to časem zvládnou i islámské země.
V čechách byla žena dána na roveň muži (včetně volebního práva) teprve před 100 lety zákonem vydaným v roce 1920, v Saudské Arabii s nejtužší formou islámu mají ženy volební právo od roku 2015... Chce to jen trochu času, ne Konvičky a Okamůry...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-13
+

Těmi mloky jsem myslel tyhle:

https://a2larm.cz/2020/06/autorky-napisu-na-sose-winstona-churchilla-chtely-jsme-upozornit-na-jeho-zlociny/

Už jsou zase tady. Revoluční mládež s hlavou vymytou propagandou, s naučenými frázemi jak z Rudého práva, jen místo vykořisťování je kolonialismus, místo kapitalismu privilegia, místo imperialismu rasismus.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
6
+

Ach bože...Policajt zastřelí trestaného člověka, který se pokouší platit falešnými bankovkami a brání sezadržení, a takovéhle komentáře v reakci na tuto událost tu mají desítky lajků?
Lidi, přemýšlejte trochu...Vy byste si dovolili ceknout, kdyby vás v US při něčem takovém lapli? Kdo projeví známku agrese v zemi s volným držením zbraní vůči policajtovi, je potenciálně mrtvý, at už je bílý, černý, žlutý nebo modrý. Jak z tohoto vzniknou černé hlavy lezoucí z Vltavy, to je neuvěřitelné...:-(((

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Váš radar na ironii je zrovna v údržbě, že? :-P :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

Na to je jednoduchá odpověď. Co je vám po tom? O naším potřebách naposledy rozhodovali komunisti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Důvod je úplně jednoduchej. Prměrné IQ asiatů (v první řadě Japonci, Korejci, Číňani a asi pár dalších národností) je cca 105, průměrné IQ černochů 85. Inteligence je většinově geneticky dědičná, takže se to nějak systémově vyřešit prakticky nedá, aspoň ne etickými způsoby.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Navzdory rasové diskriminaci, mají asiati v USA o 1/4 vyšší příjmy, než ti co je diskriminují: https://www.epi.org/blog/racial-and-ethnic-income-gaps-persist-amid-uneven-growth-in-household-incomes/

Nahlásit

-
1
+

Pokud někdo chce bojovat proti rasismu a policejnímu násilí, tak tady mu Forbes doporučuje prostředky:

https://www.forbes.com/sites/tatianakoffman/2020/06/13/why-bitcoin-is-a-silent-protest-against-corrupt-governments-everywhere/#66fd4f993542

Nahlásit

-
3
+

No, taky mám ten dojem. Už ho ani moc nečtu. Ještě mě zajímají kvalitní diskuzní příspěvky, které byly typické pro tento server. Ale dost lidí, jak se zdá, to už vzdalo. Škoda.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Kašpárek udělal z Finmagu anarchokomunistický webzine. Asi se zaměřil na cílovku A2larmu a Deníku Referendum.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
17
+

Další expert, který dokazuje, že v dnešní Americe je rasismus tak, že píše o tom, jaké to tam bylo před 70 či 100 lety.
Situace Afroameričanů se nezmění, dokud se nepostaví na vlastní nohy. A na vlastní nohy se nepostaví, dokud jim profesionální rozesírači budou vštěpovat mentalitu oběti a pocit, že jim Amerika něco dluží. Levičáci tak v zájmu volebních hlasů udržují Afroameričany v mentálním otroctví.

Nahlásit

-
15
+

Jedná věc mi vrtá hlavou. Celou konspirační teorii o místě narození Obamy by bylo možno velice snadno rozmetat. Kdyby Obamovi právníci předložili jeho rodný list, který není na první pohled zfalšovaný. Proč to neudělali, to je pro mě záhadou.

V jednom s autorem souhlasím. Ano, v americkém justičním systému je něco špatně.
To vás takhle obamovská FBI začne vyšetřovat ze spiknutí s Ruskem. Když primární zločin neexistuje, nevadí. Cíleně vás vlákají do pasti, abyste někde špatně vypovídal, například se v datování půl roku staré události spletete o týden. A mají náhradní zločin: „obstruction of justice“. Pak za vámi přijdou a řeknou vám: „Podívejte se, nejste žádný miliardář, abyste byl schopen se soudit se státem. Buď díky účtům za právníky přijdete o dům a penzijní účet, nebo s námi uzavřete dohodu.“ A mají usvědčeného zločince přímo z Trumpova štábu a potravu pro NYT, WaPo, CNN a MSNBC.
Krásné dědictví toho úžasného spravedlivého Obamy, který posiloval lidskoprávní agendu na ministerstvech.

Nahlásit

-
11
+

Vážený pane Kašpárku a spol. Toto je Finmag a do doby Vašeho šéfování to byl ekonomicky zaměřený magazín. Vy z toho děláte neomarxistickou propagandu. Když chci zvracet, chodím na Halo noviny, není třeba jim vytvářet konkurenci...

Nahlásit

-
25
+
1/2