Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Banka, nebanka a poradenský tinder. Vyvíjíme revoluční aplikaci, odhaluje manažerka

28. 12. 2023
 8 135
1 komentář

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Jako reklama „dobrý“, ale tvrzení „V mobilní aplikaci se daleko snáz udržuje bezpečnost“ je NEBETYČNÁ LEŽ!!!
Proč? Už jen proto, že operační systém smartfounů (Android implementovaný nad Unixem) je dokonalou černou skřínkou. Operační systém smartfounů je přece ZAMČENÝ(!!!), a proto se nikdo nemůže přesvědčit, zda do něj nějaké trojské koně neimplementoval jeho samotný (většinou čínský) výrobce. Nikdo si z principu nemůže být jistý, že jeho smartfoun NĚCO NĚKOMU NĚKAM NEHLÁSÍ. A stejně tak nikdo netuší, zda, kdy a na čí impuls mu jeho smartfoun vyhlásí vzpouru, otevřeně jej přestane poslouchat a začne sloužit svému „skutečnému“ pánovi. Až se jednou Západ dostane do sporu s Čínou, dost možná se nebudeme stačit divit.
Ne, to není hloupá konspirační teorie. U jakéhokoliv PC mohu vyjít z čistého „železa“ (hardwaru) a mohu si na něm nainstalovat libovolný z dlouhé řady operačních systémů, z nichž mnohé jsou OTEVŘENÉ, takže je možné je prozkoumat a ujistit se, že neobsahují žádná zadní dvířka. Prostě operační systém PC mohu mít PLNĚ VE SVÉ MOCI.
U smartfounů tomu tak není. Na svém smartfounu si nemohu nainstalovat libovolný (důvěryhodný) operační systém podle svého výběru. Takže když používám smartfoun, je to nutně založeno na čisté – dost možná hrubě naivní – důvěře.
Ne, tak důležitou agendu, jako je zacházení s vlastním penězi, bych proto smartfounu nikdy nesvěřil!

Nahlásit

-
0
+