Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Crowdowning a mikroinvestice: nemovitosti bez milionů

PR článek
PR článek
25. 12. 2023

Na vlastnictví nemovitosti už nepotřebujete miliony. Ani v zahraničí. Do Česka se dostala možnost koupit si část luxusního apartmánu a vydělávat jak na nájmu, tak na rostoucí ceně. A ještě si zajet na dovolenou. Koncept spoluvlastnění jako první přináší firma InvestBay.

Crowdowning a mikroinvestice: nemovitosti bez milionů
Zdroj: InvestBay

InvestBay umožňuje jednotlivcům investovat do nemovitostí v malých částkách a získat vlastnictví prostřednictvím digitálních podílů. Tímto způsobem otevírá cestu ke crowd­owningu a umožňuje investovat do nemovitostí bez nutnosti velkého kapitálu. Jak takové crowdowningové investování od InvestBay vlastně funguje? Hodnota investice začíná na 100 eurech a může být dál libovolně vysoká. Investice jsou rozděleny na desetieurové podíly, které pak digitálně reprezentují vlastnictví daného kusu aktiva. Investor si těchto podílů může pořídit minimálně deset. Úměrně tomu je určen podíl na vkladu celé skupiny investorů. O nemovitost – správu, pronájmy a vytíženost a vše s tím související – se pak stará firma InvestBay.

„Nemovitosti vždy patřily a budou i nadále patřit mezi nejstabilnější investice. Investor zhodnocuje svůj vložený kapitál dvojím způsobem – růstem ceny nemovitosti a poměrným podílem na výnosu, který plyne z pronájmu,“ vysvětluje Daniel Rajnoch, zakladatel a CEO společnosti InvestBay.

InvestBay

Daniel Rajnoch
Zakladatel a CEO společnosti InvestBay

Investiční platforma InvestBay se zaměřuje na atraktivní nemovitostní příležitosti, jako jsou apartmány v luxusních rezortech, které nabízejí výhodné poměry mezi cenou a kvalitou. Jeden z takových projektů, který je momentálně na trhu, je součástí známého Royal Marbella Golf Resort na Costa del Sol. Tento rezort je nově zrekonstruovaný a plně spravovaný a nabízí atraktivní investiční příležitost díky své poloze v blízkosti prestižního golfového hřiště a poptávce po nemovitostech v této oblíbené turistické destinaci

Riziko je stejné jako u vlastnictví celé nemovitosti, ale díky diverzifikaci lze minimalizovat vliv jednotlivých faktorů. Místo vlastnictví jedné nemovitosti můžete mít podíly v různých projektech v různých zemích, což pomáhá rozložit riziko a zvýšit stabilitu portfolia. Díky InvestBay se investování do nemovitostí stalo snadnějším a dostupnějším pro širší spektrum investorů, což znamená, že luxusní nemovitosti už nejsou jen pro ty nejmovitější.

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo