Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Záleží vám na vašem podnikání?

PR článek
PR článek
25. 3. 2024

Odpověď bude nejspíš jasná. Vždyť do vlastního podnikání investujeme obrovské množství energie, času, nápadů. Jak můžeme svůj byznys chránit? O tom jsme mluvili s Janou Svatošovou, manažerkou korporátního a podnikatelského pojištění Allianz pojišťovny.

Záleží vám na vašem podnikání?
Jana Svatošová / Zdroj: Allianz pojišťovna

Týká se i podnikatelů a firem tak často skloňované podpojištění?

Určitě ano, a je proto důležité vysvětlovat, proč je potřeba dobře nastavit pojistnou částku, a tedy mít majetek dobře ochráněný. Týká se to například provozoven a jejich vybavení.Pokud si někdo nastavoval pojištění nemovitosti před několika lety, doporučuji pojistnou smlouvu revidovat. 

O jaký typ pojištění je obecně mezi podnikateli největší zájem?

Určitě o zmíněné majetkové pojištění. Zároveň si také velmi silně uvědomují, jak důležité je mít sjednané pojištění odpovědnosti. Dnes už mnohem lépe víme, že způsobit někomu škodu na zdraví nebo majetku nás bez kvalitního pojištění může vyjít velmi draho.

Proč by měl podnikatel sáhnout po vašem balíčkovém pojištění?  

Všichni asi známe balíčky pro pojištění privátního majetku nebo aut. U podnikatelů je myšlenka stejná. Klient nemusí přemýšlet o tom, jak nakombinovat pojištění různých rizik, ale zvolí si balíček, který dává smysl právě z pohledu jeho podnikání. Už základní balíček pokrývá například ochranu proti přírodním živlům, proti přerušení provozu, je tam i pojištění odpovědnosti a také pojištění odpovědnosti za výrobek nebo asistenční služby. Má-li někdo například provozovny nebo stroje, tak mu nabízíme vyšší verzi balíčku. Důležité také je, že se s balíčky pojí i jednoduché a přehledné nastavení pojistných limitů, takže není potřeba složité kombinování – jaký zvolit limit pro konkrétní dílčí riziko. Stačí si vybrat variantu a limity se už přednastaví podle pojistné částky.

Balíčky Moje Firma nabízí Allianz ve 4 variantách

Výhody balíčkového řešení:

  • Komplexní krytí rizik – pojištění movitého majetku, budov, přerušení provozu a odpovědnosti za škodu sjednáte v rámci jedné smlouvy. 
  • Jednoduchost – nemusíte složitě řešit jednotlivá rizika, stačí si vybrat ze 4 balíčků, podle toho jaký rozsah krytí klient potřebuje.
  • Pojištění odpovědnosti – je součástí všech balíčků a poskytuje ochranu pro případ, že klient způsobí někomu jinému újmu provozní činností nebo vadou výrobku. 
  • Asistenční služby – Allianz zajistí a uhradí pomoc při nečekaných haváriích, například když praskne potrubí, nefunguje topení nebo je nutná deratizace.

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo