Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Známe vítěze Visa Awards 2023

PR článek
PR článek
19. 4. 2024

Visa ocenila české banky a poskytovatele platebních terminálů titulem Visa Awards 2023. Právě spolupráce s inovativními společnostmi potvrzuje, že je Česko lídrem v oblasti bezkontaktních plateb.

Známe vítěze Visa Awards 2023
Vítězové Visa Awards 2023 a členové týmu Visa / Zdroj: Visa

Slavnostní večer udělování Visa Awards se uskutečnil v krásných prostorech Tyršova domu v rámci pražského týdne módy Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Hostem akce byl také český návrhář Jan Černý, který letos navrhuje oblečení pro české olympijské sportovce.

Každá ze sedmi kategorií zdůrazňovala význam zavádění nejnovějších trendů v oblasti platebních transakcí. Průzkumy totiž dlouhodobě potvrzují, že Češi a Češky preferují digitální platby. Díky bankám mají čeští zákazníci možnost platit kartou, chytrým telefonem nebo hodinkami bezpečně, pohodlně, rychle a téměř kdekoliv. Proto Visa ocenila právě tyto instituce a poskytovatele platebních terminálů, kteří se o to podle dat a dalších ukazatelů v roce 2023 zasloužili nejvíce.

Visa

Slavnostní vyhlášení Visa Awards proběhlo v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku

Společnosti Visa ocenila za rok 2023 tyto banky:

#1 issuer – Česká spořitelna

#1 acquirer – ČSOB banka

#1 new cards – Raiffeisenbank

#1 sustainable bank – Komerční banka

#1 innovations – MONETA Money Bank

#1 women in payments – Michaela Bauer, ČSOB banka

#1 digital proposition – mBank

„Smyslem Visa Awards je ocenit ty banky a poskytovatele platebních terminálů, kteří nejintenzivněji aplikují inovace v bankovnictví a kladou důraz na digitalizaci. Sledujeme však i další rozměr jejich činnosti a aktivit, třeba jejich aktivní postoj k ochraně životního prostředí nebo rovnoprávnost v profesním zastoupení žen. To jsou hodnoty, které sdílíme i my ve společnosti Visa, a proto jsme rádi, že můžeme spolupracovat se společnostmi, které to mají podobně," uvedl Petr Polák, Country Manager Visa pro Českou republiku.

Petr Polák spolu s generálním ředitelem Visa Marcelem Gajdošem předal na pódiu ceny sedmi oceněným. Ocenění #1 issuer si převzala Česká spořitelna za největší podíl aktivních karet v portfoliu Visa. Za největší meziroční nárůst objemu transakcí zrealizovaných Visa kartami byla cenou #1 acquirer odměněna ČSOB banka.

Visa

Ocenění za největší podíl aktivních karet v portfoliu Visa si odnesla Česká spořitelna

Největší meziroční nárůst nových karet s logem Visa zaznamenala v roce 2023 Raiffeisenbank, a proto získala cenu za první místo v kategorii #1 new cards. Oceněnou v kategorii #1Women in Payments se stala Michaela Bauer z ČSOB banky za přínos v zavádění inovací. 

„Jsme rádi, že naše spolupráce s bankami funguje z dlouhodobého hlediska velmi dobře, stále ale vidíme prostor pro rozšíření a zlepšení, například v oblasti akceptace bezhotovostních plateb," uvedl Marcel Gajdoš, generální ředitel společnosti Visa pro Českou republiku, Maďarsko a Slovensko. „Kromě digitalizace vidíme potenciál v tématu udržitelnosti a celkově odpovědnějšího a uvědomělejšího nákupního chování. Proto jsme v soutěži Visa Awards opět vyhlásili kategorii Udržitelnost, abychom naše partnery dále motivovali k zavádění udržitelných technologií a řešení," dodal. 

Visa

Skleněnou trofej za největší meziroční nárůst objemu transakcí Visa karet si odnesla ČSOB banka

Cenu za udržitelnost #1 sustainable bank získala Komerční banka za zpracování tématu udržitelné módy ve spolupráci s módní značkou LAFORMELA, která vyrobila oděv z CO2, a ocenění #1 innovations MONETA Money Bank za nárůst mobilních plateb. V kategorii #1 digital proposition byla oceněná mBank za nabídku účtů pro podnikatele. 

Koncept ocenění ve tvaru písmena V vytvořil umělecký sklář Peter Ďuriš. Je vytvořené speciální sklářskou technologií řezání jednotlivých logoznaků. Výsledný materiál je následně broušený a matovaný, přičemž vzniká zajímavý efekt při průchodu světla přes celý objekt. Transparentnost použitého materiálu může symbolizovat propojení mezi bankou a zákazníky či transparentní spolupráci.

Visa

Ikonické V putuje za největší meziroční nárůst nových karet s logem Visa do Raiffeisenbank

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo