Předplatit časopis Finmag

Trend je mobilita bez starostí. Malé a střední firmy se učí od korporátů

PR článek
PR článek
27. 11. 2023

Mobilita jako služba. Tak by se dal shrnout poslední trend v oblasti firemní dopravy, kdy společnosti už nechtějí ztrácet čas a peníze údržbou a starostí o svůj vozový park. Pomáhají jim v tom produkty od Volkswagen Financial Services.

Trend je mobilita bez starostí. Malé a střední firmy se učí od korporátů
Zdroj: Volkswagen Financial Services

„Každá třetí smlouva, kterou u nás klienti uzavřou, je na operativní leasing,“ vypočítává vedoucí dealerského prodeje Volkswagen Financial Services Jiří Olša. Dlouhou dobu měly menší a střední firmy primárně zájem o klasické úvěry, případně si vozy samy kupovaly. Teď si ale začínají uvědomovat všechny výhody, které jim z operativního leasingu plynou.

Mobilita jako služba s operativním leasingem

V první řadě je to řízení cashflow. Pokud si firma vozidlo koupí, vyžaduje to vysokou vstupní investici. „A to zejména dnes, kdy jsou ceny nových vozů relativně vysoké. Pro firmy je tak mnohem výhodnější vůz financovat přes operativní leasing,“ popisuje Jiří Olša.

Další výhodou je ušetření starostí spojených s provozem auta. Jeho servis, pojištění, drobné opravy, různé administrativní úkony a další záležitosti spolu s financováním vozu na leasing v podstatě odpadnou, případně se tyto úkony významně zjednoduší. „U operativního leasingu od Volkswagen Financial Services je ve splátce zahrnuto kompletní pojištění, servis vozidla, asistence a volitelně i pneuservis. Těchto služeb využívá přes 90 % zákazníků ze segmentu malých a středních firem. A z toho vidíme, jakou úlevou pro ně je, že za ně vše můžeme vyřešit my a oni s mobilitou nemají žádné starosti,“ říká Jiří Olša.

Operativní leasing řeší také péči o životnost vozu – s vlastnictvím je totiž spojena starost o to, co s autem bude firma za několik let dělat. To u auta na operativní leasing řešit nemusí. Po několika letech ho jednoduše nahradí autem novým, takže zaměstnanci mohou pořád jezdit reprezentativním a novým vozem s těmi nejnovějšími funkcemi a plným komfortem.

Dlouhou dobu byl operativní leasing výsadou jen velkých společností. „Když jsme produkt před necelými deseti lety uváděli na trh, setkali jsme se s velkou rezistencí. Dlouhou dobu byl vnímaný jako něco, co je určeno velkým korporátům a co malé a střední firmy nebo koncoví zákazníci nedokážou využít. Dnes se to ale změnilo – spolu s tím, jak naši klienti stále více chápou mobilitu jako službu,“ vysvětluje Jiří Olša.

Produkty na míru každému

Vedle mobility na operativní leasing nabízí Volkswagen Financial Services i další produkty – úvěr CHYTŘE a klasický úvěr. U klasického úvěru si klient půjčí část nebo celou cenu vybraného vozu. Nastaví si počáteční akontaci, výši úvěru a délku splácení, ze kterých je následně vypočítaná měsíční splátka.

Úvěr s poslední navýšenou splátkou neboli úvěr CHYTŘE, je vhodný pro ty, co chtějí jezdit co nejnovějším autem nebo se přizpůsobovat svým aktuálním potřebám, a přitom zachovat maximálně nízké měsíční splátky. „Klient si vybere akontaci a výši poslední navýšené splátky a tím ovlivní cenu měsíční splátky. Vůz si pak může odkoupit, anebo jej odprodat či dále financovat. Za tento úvěr jsme si mimochodem letos už podruhé odnesli ocenění ze soutěže Zlatá Koruna,“ dodává Jiří Olša.

Podnikavé ČeskoFinmag.cz

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo