Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Čas na Jamajku a její poklady

PR článek
PR článek
1. 1. 2024

Popularita Jamajky roste, stejně jako obliba jednoho z jejích pokladů, rumu Appleton Estate. Co z tohoto magického místa učarovalo nejvíce Robertu Polovi, ambasadorovi jamajských rumů Warehouse#1 a Appleton Estate?

Čas na Jamajku a její poklady
Zdroj: Warehouse1

Říká se, že nejlepšími měsíci pro návštěvu Jamajky jsou prosinec až duben. Je to tak?

Je pravda, že nejvíce lidí Jamajku navštěvuje během tohoto období. Během ostatních měsíců je tam období dešťů, takže zhruba půl dne prší. Je ale krásná během celého roku a vždy má co nabídnout.

Jaké jsou její největší poklady?

Lidé, kultura, rum, přírodní krásy, jídlo. Dohromady tvoří celek, který si snadno zamilujete. Už když jsem Jamajku navštívil poprvé, naprosto mě okouzlila. Hlavně místní lidé. Jsou nesmírně přátelští, nikdy jim na rtech nechybí úsměv. Jezdím na Jamajku každý rok a každá cesta je lepší a lepší. Vždy je co objevovat! Jeden den můžete vyrazit do hor, další na pláž, můžete obdivovat přírodu a nechat se uchvátit chutěmi. Nevynechejte národní pokrm Ackee and Saltfish, čerstvého humra na pláži a samozřejmě rum, který zde z mimořádných zdrojů vzniká.

Warehouse1

Robert Polo
ambasador jamajských rumů Warehouse#1 a Appleton Estate

Jak byste popsal rumy Appleton Estate?

Jako Jamajku v lahvi. Její slunce, radostné užívání si života, melasa, přírodní bohatství, řemeslnost. Někomu, kdo nikdy nepil rum, bych řekl, že je to destilát, který je 100% přírodní, bez dodatečných přísad. Aby dosáhl své chuti a charakteru, nepotřebuje žádné další ingredience. Lidem, kteří už nahlédli do světa rumu, bych řekl, že jde o britský styl destilace. Sladkost použité melasy a vápencová voda charakteristická pro rodiště Appleton Estate rumů jim dávají velice unikátní chuť. Za vrchními tóny pomerančové kůry, které jsou pro ně typické, stojí speciální destilační zařízení. Další bohaté tóny vznikají tropickým zráním.

Když se mluví o Appleton Estate, nelze se nezeptat na master blenderku Joy Spence.

Joy Spence je duší Appleton Estate. Vytvořila řadu nezapomenutelných blendů. Rumy Appleton Estate se můžou pochlubit chuťovým profilem, jaký mají obvykle rumy s mnohem vyšším obsahem alkoholu, kolem 63–70 procent. Chuťový profil takových rumů bývá neuvěřitelně intenzivní, ale množství alkoholu vám nedovolí vychutnat si ho tolik. Joy vzala všechnu tuto intenzitu a vytvořila rumy daleko dostupnější širokému okruhu konzumentů. Appleton Estate rumy se tak obvykle lahvují při obsahu alkoholu 40–45 procent. Joy je právem označována za první dámu světa rumu. A to nejen proto, že byla vůbec první ženou, která se stala master blenderkou. Jsem moc rád, že mohu i říct, že jsme dobrými přáteli. Vidět se s ní osobně je vždy velká radost.

Pro rumy Appleton Estate zavítejte na www.warehouse1.cz

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Ohodnoťte článek

-
-1
+

Sdílejte

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo