Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Geis: Žádný klient pro nás není malý

PR článek
PR článek
25. 3. 2024

Společnost Geis se řadí mezi přední poskytovatele přepravních a logistických služeb. K jejím přednostem patří široká síť poboček, spolehlivost a záruka kvality. Proč ji využívají tisíce malých a středních firem i velké koncerny v tuzemsku i zahraničí, vysvětluje Daniel Knaisl, jednatel Geis pro Českou republiku, Slovensko a Polsko.

Geis: Žádný klient pro nás není malý
Zdroj: Geis

Již řadu let řídíte společnost v oblasti střední a východní Evropy. Jaké jsou vaše vize a plány na nejbližší období?

Přestože jsme již desítky let stabilní firmou, která je etablovaná v řadě zemí Evropy, i nás se dotýkají současné krize ve světě. Právě kvůli nim je v posledních letech velmi těžké plánovat. Jsem však pozitivní a přeji si, aby v roce 2024 již nastala postupná stabilizace a ekonomická nálada se zlepšila. 

Daniel KnaislZdroj: Geis

Daniel Knaisl, jednatel Geis pro Česko, Slovensko a Polsko

Náš úspěšný boj s nepříznivou situací demonstroval loni nejen organický růst, ale zejména největší akvizice v historii skupiny Geis. Díky převzetí společnosti Quehenberger se skupina Geis rozrostla do 13 zemí s více jak 10 000 zaměstnanci a obratem přes 2 miliardy eur. Posílili jsme tak hlavně ve střední a jihovýchodní Evropě. V České republice a na Slovensku budeme i nadále upevňovat pozici leadera na trhu paletové přepravy a v Polsku, kde působíme až od roku 2013, cílíme na podobnou metu. Ve všech zemích jsme připraveni investovat do nových poboček, technologií, ale i udržitelných řešení.

Geis je významný logistický hráč. Do jaké míry spolupracujete s malými a středními podniky? Jak velkou část vaší klientely tvoří?

Bez ohledu na velikost klienta, vždy nasloucháme jeho potřebám a navrhujeme mu řešení, které bude spolehlivé a zároveň nákladově efektivní. Žádný klient pro nás není malý. Máme zákazníky, kteří přepravovali pár palet měsíčně a dnes s námi vozí velké množství zboží. Také skladovou logistiku vždy děláme na míru konkrétnímu klientovi. To samé platí u naší divize obalů, která navrhne a vyrobí obal přesně na míru.

Díky silné síti poboček jsme schopni obsloužit opravdu každého.

I přesto, že jsme velká společnost, stále se považujeme za rodinnou firmu. Nakonec rodina Geis stále aktivně stojí ve vedení a řízení firmy. Mezi našimi klienty jsou tisíce malých a středních podniků z ČR. Naše klientela je opravdu různorodá – od těch úplně nejmenších firem až po mamutí koncerny. Díky silné síti poboček jsme schopni obsloužit opravdu každého a nesoustředíme se jen na velké společnosti.

Co můžete malým a středním firmám v rámci logistiky nabídnout?

Ze zkušenosti víme, že menší klienti si velmi často vybírají dodavatele dle ceny. Postupem času ale získávají na významu i další atributy. Jde hlavně o spolehlivost, servis na míru, komunikaci a transparentnost. Nezřídka se stane, že zákazník, který u jiného providera „ušetřil“, se na nás obrátí, protože potřebuje komplexní službu, na kterou se může spolehnout a nic (třeba skryté náklady) ho nepřekvapí. Přesně to u nás najde, a navíc za příznivou cenu, kterou možná u velké mezinárodní společnosti neočekával.

Bez ohledu na velikost klienta, vždy nasloucháme jeho potřebám a navrhujeme mu řešení, které bude spolehlivé a zároveň nákladově efektivní.

Jaké služby kromě přepravy nabízíte? Které z nich využívají primárně malé a střední podniky?

Lidé nás obvykle znají jako přepravní firmu – vozíme zboží na paletách, kusové zásilky, ale i nestandardní produkty. A to i do zahraničí. Díky pravidelným linkám a široké síti cestuje zboží v rámci Evropy velmi rychle. Prostřednictvím divize Air+Sea ho navíc přepravíme kamkoliv po světě. Není to ale jen o přepravě zboží. V rámci skladové logistiky máme řešení pro výrobní firmy, velkoobchody, řetězce, ale i pro e-commerce a další segmenty. Dokážeme navrhnout a vybudovat skladovou logistiku na zelené louce, ale umíme také převzít již existující sklad klienta uvnitř jeho výrobního areálu i s jeho zaměstnanci. V něm přebereme odpovědnost za kompletní logistiku, a to včetně přísunu materiálu do výroby. Zkrátka poskytujeme veškerý servis od jednoduchého skladování až po velké projekty včetně dodávek obalů.

Služby společnosti Geis

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo