Předplatit časopis Finmag

Otevřeno první Muzeum hokejových karet

Protext
Protext
9. 5. 2024
Tiskové zprávy
Otevřeno první Muzeum hokejových karet
Zdroj: Protext

Praha 9. května 2024 (PROTEXT) - Koncem dubna bylo otevřeno první Muzeum hokejových karet a artefaktů, v pražské Myšák Gallery ve Vodičkově ulici. Expozice mapuje vývoj hokejových kartiček od roku 1910 až do současnosti včetně těch nejikoničtějších jako karta nováčka Wayna Gretzkyho z roku 1979. Nechybí kompletní sety Historie českého národního týmu.

„Jde o ojedinělý projekt v České republice i v Evropě a uchvátí nejen sběratele hokejových kartiček. Ty si tu lze prohlédnout v unikátní expozici, která návštěvníka vtáhne do historie sběratelství i hokeje.A koho sbíráte vy?“ ptá se majitel muzea, Jan Procháček.

Hodnota exponátů je téměř 1 milion Kč. Nejstarší kartičkou je Art Ross z roku 1910 v ceně přes 120.000 Kč.

„S muzeem je spojený fanshop NHL a českého hokeje nebo virtuální realita Sense Arena,“ dodává Procháček.

Otevírací doba muzea je od pondělí do neděle 10:00 – 18:00 h.

 

Kontakt:

Jan Procháček

e. jan@fanstation.cz

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Sdílejte

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo