Předplatit časopis Finmag

Bezplatné vyšetření znamének v 15 městech dnes začíná v Opavě

Protext
Protext
13. 5. 2024
Tiskové zprávy

Opava 13. května 2024 (PROTEXT) - Bezplatné vyšetření pigmentových znamének ve speciálním stanu mohou ode dneška podstoupit lidé v 15 městech republiky. Umožní to veřejně prospěšná akce Spolu proti melanomu, která se koná ve dnech 13. května až 6. června a dnes začíná v Opavě na Horním náměstí. Akci pro širokou veřejnost pořádá Česká průmyslová zdravotní pojišťovna již posedmé.

Po Opavě tato roadshow zamíří do Zlína, Prostějova, Olomouce, Liberce, Kladna, Plzně, Znojma, Jihlavy, Českých Budějovic, Písku, Třince, Havířova, Frýdku-Místku a na konec do Ostravy. Ve všech městech, většinou na centrálních náměstích, bude akce probíhat od 10 do 17 hodin. Bližší informace o termínech s upřesněním místa konání jsou na www.spoluprotimelanomu.cz.

„Zveme všechny, kteří nalezli na své kůži podezřelé mateřské znaménko, aby přišli do našeho stanu nechat se vyšetřit odbornými lékaři. Zájemci o prohlídku se nemusejí předem nikde objednávat ani za vyšetření platit. ČPZP hradí celou akci sama ze svého provozního fondu, tedy nikoliv z prostředků v základním fondu veřejného zdravotního pojištění určených na léčbu našich pojištěnců. Náklady na vyšetření klientů jiných pojišťoven zpětně nerefundujeme,“ upřesňuje mluvčí pojišťovny Elenka Mazurová s tím, že součástí akce je tematicky zaměřený doprovodný program.

Během akce, která se tradičně koná pod odbornou garancí ordinace zdravakuze.com, budou pacientům k dispozici tři oddělené ordinace. Pomocí ručního dermatoskopu budou lékaři zjišťovat, zda znaménka vyžadují odbornou léčbu, ke které jsou pacienti následně odesíláni. Nejnebezpečnějším druhem rakoviny kůže je zhoubný melanom. Začíná totiž relativně brzy metastázovat do dalších částí a orgánů lidského těla. Odhalit melanom včas je proto velice důležité.

Lidé by neměli s vyšetřením u dermatologa váhat, pokud mají znaménko, které se zvětšuje, rozpíjí, krvácí, svědí, dlouho se nehojí, nebo najdou na své kůži nové, stále se měnící znaménko, či větší množství znamének.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna registruje více než 1,3 milionu klientů. Třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi má sto poboček po celé republice. Klientům spolu s dostupnou a kvalitní zdravotní péčí nabízí atraktivní příspěvky a programy plné výhod, slev a bonusů.

V případě zájmu o další informace kontaktujte prosím

Ing. Elenku Mazurovou, tiskovou mluvčí

e-mail: elenka.mazurova@cpzp.cz

aktuální informace na www.cpzp.cz

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Sdílejte

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo