Předplatit časopis Finmag

Největší prodejní výstava prestižních značek slunečních brýlí pomůže léčbě dětské tupozrakosti

Protext
Protext
17. 5. 2024
Tiskové zprávy
Největší prodejní výstava prestižních značek slunečních brýlí pomůže léčbě dětské tupozrakosti
Zdroj: Protext

Praha 17. května 2024 (PROTEXT) - „Květnové slunobraní“ pro Oční kliniku dětí a dospělých FN Motol pořádá společnost Avenue Optik, která věnuje tisíc korun z každých prodaných brýlí na nákup pomůcek pro léčbu dětské tupozrakosti. Na prodejní výstavě exkluzivně představí a nechá vyzkoušet sluneční brýle kolekce jaro/léto 2024 předních světových značek.

„Máme jako jediní v Česku možnost představit úplně čerstvou kolekci značkových slunečních brýlí. Díky velmi dobré spolupráci s motolskou oční klinikou nás napadlo, že by bylo hezké, aby tato ojedinělá akce přinesla i něco navíc. Pomoc dětským pacientům oční kliniky do toho skvěle zapadá,“ vysvětluje (jak chcete být titulována – např. specialistka Avenue Optik) Žaneta Gerstbergerová.

Tupozrakost neboli amblyopie vzniká v prvních letech života z různých příčin. Nejčastěji ji způsobuje dalekozrakost či astigmatismus,ale také například šilhání, pokles víček nebo vrozený šedý zákal. Dochází k nesprávnému vývoji vidění jednoho nebo i obou očí a tím i k postižení prostorového vidění. Pokud není tupozrakost včas léčena, přetrvá po celý život.

„Pokud se vada zachytí včas, máme po ruce prověřené metody, jak postupně zrakové funkce vycvičit. Moderní technologie nám pak umožňují léčbu ještě zdokonalit,“ říká MUDr. Martin Hložánek Ph.D. z Oční kliniky FN Motol, který nad prodejní výstavou převzal záštitu.

„Květnové slunobraní“ proběhne v Avenue Optik Korunní 65 na pražských Vinohradech ve čtvrtek 23.5. 2024 od 14 hodin. Speciálním odpolednem bude provázet ambasador optiky a držitel letošního Českého lva Tomáš Jeřábek. Atmosféru mimořádné akce podpoří i vystoupení zpěváka Dana Bárty a kytaristy Jaroslava Friedla.

 

Zdroj: INception

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Sdílejte

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo