Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Servisní prohlídky vozu si lze nyní předplatit. A to i na splátky

Jan Záluský
Jan Záluský
21. 2. 2024
BrandInsight

Předplatit si servisní prohlídky v autorizovaném servisu až na několik let dopředu a vyhnout se tak riziku zvýšení cen servisu i náhradních dílů. Společnost Volkswagen Financial Services umožňuje sjednání takové služby online.

Servisní prohlídky vozu si lze nyní předplatit. A to i na splátky
Servisní prohlídky firemních vozů si lze nově předplatit. Výše faktury za servisní prohlídku vás už nepřekvepí (ilustrační foto) / Zdroj: Michal Hron / Midjourney

Pravidelné servisní prohlídky jsou u nových vozů povinností, aby zůstala zachována tovární záruka. Jak Češi tyto prohlídky dodržují?

V některých případech naši klienti na povinné servisní prohlídky zapomínají, což může vést až ke ztrátě záruky. Jde hlavně o období po prvních dvou letech provozu vozidla, kdy například v případě prodloužené pětileté tovární záruky o ní další majitel neví a může pravidelný servis zanedbávat.

I to byl jeden z důvodů, proč jsme loni klientům nabídli možnost předplacení péče o nové, ale i ojeté vozy v podobě nového produktu Servisní prohlídky. Službu si mohou sjednat online pro vozy značek Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Cupra a Volkswagen užitkové vozy. Jde o alternativu servisních balíčků, které je možné zakoupit offline.

Jakub Stankovský

Foto: Volkswagen Financial Services

Pro koncern Volkswagen pracuje Jakub Stankovský od roku 2008. Začínal jako brigádník v call centru, kde se za dva roky vypracoval na vedoucího. Od té doby prošel několika vedoucími pozicemi a v roce 2023 byl pověřen vedením oddělení Digital & Direct sales. Službu Servisní prohlídky nabídla společnost Volkswagen Financial Services svým klientům loni v březnu.

Klient si tedy předplatí více servisních prohlídek najednou?

Je to tak. Produkt funguje na principu předplacených servisních prohlídek v autorizovaných servisech, které zákazníkům umožňují plánovat a provádět tyto prohlídky bez nutnosti okamžité platby za každou jednotlivou návštěvu servisu. Tím se zjednodušuje správa údržby vozidla a zákazníci mají jistotu, že jejich vozidlo je pravidelně kontrolováno a udržováno podle výrobcem stanovených standardů. Zákazník si může předplatit hned několik servisních prohlídek, nebo si tuto službu objednává postupně pro každou prohlídku zvlášť. Jednu prohlídku lze přitom vyčerpat v období dvou let.

Cena za službu je přitom sjednaná předem až na několik let dopředu bez ohledu na vliv inflace. Zákazník se tak vyhne riziku zvýšení cen servisu i náhradních dílů. Současně majitelé pravidelně servisovaných vozů získají záruku mobility, s níž se nemusejí obávat ani nepředvídatelných událostí na cestách.

Kolik tedy klienti za tuto službu zaplatí?

Cena závisí na konkrétním typu a stáří vozu, pro který je servisní prohlídka zakoupena. Pokud si například zákazník předem objedná dvě servisní prohlídky bez omezení ujetých kilometrů pro model Volkswagen Polo, může se rozhodnout, zda celkovou cenu 14 250 Kč uhradí jednorázově, nebo si ji rozloží do měsíčních splátek bez navýšení, které v tomto případě začínají již od 297 Kč. V obou případech zná cenu za pravidelný servis dopředu a nemusí se obávat nečekaných výdajů na údržbu svého vozu.

Zároveň nyní s uvedením služby na trh nabízíme do konce března slevu na sjednání až dvacet pět procent. Důležitým faktem, který by zákazníci měli brát v úvahu, je také to, že pravidelný servis je nejen základem spolehlivého provozu, ale významně přispívá také k uchování vysoké zůstatkové hodnoty a dlouhé životnosti vozu.

Produkt kryje náklady na pravidelnou údržbu předepsanou výrobcem. O jaké úkony konkrétně jde?

Součástí pravidelné údržby je základní a rozšířená prohlídka vozu, výměna motorového oleje, olejového filtru a zátky, vzduchového filtru, pylového, respektive prachového filtru, zapalovacích svíček, palivového filtru a brzdové kapaliny. Prohlídka zahrnuje také použití drobného pomocného materiálu a prodloužení záruky mobility do dalšího termínu pravidelné prohlídky. Zákazník si však do servisu může zajet také pro případné doplnění motorového oleje mezi servisními intervaly. V ceně je zahrnuta práce i materiál.

Jaký má smysl pořídit si předplacenou servisní prohlídku, když mám starší vůz, kterému už záruka vypršela?

Produkt je určen i pro majitele starších vozů. Aby si mohli dovolit autorizovaný servis a nemuseli jezdit do neautorizovaných, které nemusí zajistit správnou údržbu předepsanou výrobcem. Koncem záruky nepadá nutnost pravidelného servisu.

Překvapila vás někdy faktura za servis?

Liší se nějak ceny servisní prohlídky podle regionu, kde zákazníci s vozy jezdí?

Ceny jsou stanoveny centrálně, aby se zajistila konzistence a transparentnost pro zákazníky.

Jak reagujete, když má klient servisní prohlídky předplacené, ale auto chce prodat? Má nárok na vrácení zaplacené částky?

V případě, že klient vůz prodává, může odstoupit od smlouvy. V tom případě se dohodneme na vrácení částky za nevyužitou hodnotu servisních prohlídek. A platí to nejen při prodeji. Klient má nárok na odstoupení a vyrovnání v každé mezní situaci, tedy například i při totální havárii.

Čím se vaše nabídka liší od ostatních na trhu?

Především svojí jednoduchostí a dostupností. Síť autorizovaných servisů koncernu Volkswagen je nejširší na českém trhu. Zákazník díky tomu získá jistotu odborné péče o svůj vůz doslova pár kroků od svého domova. A navíc si může prohlídky objednat pohodlně online.

Chystáte produkt nějak inovovat?

Rádi bychom rozšířili kanály, kterými se klienti mohou k našemu produktu dostat, aby jej měli vždy po ruce v případě, kdy jej budou potřebovat. Postupně přidáváme možnost zakoupit servisní prohlídku i prostřednictvím aplikací výrobců vozidel.

Finmag BrandVoice: Partnerem článku je Volkswagen Financial Services

Daňové přiznání online

Zaujali jsme vás? Pokračujte...

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Jan Záluský

Jan Záluský

Začínal jako reportér Hospodářských novin, později měl na starosti řadu let magazín Podnikání, který se zaměřoval na rady malým a středním podnikatelům a byznysové příběhy. Sedm let byl zodpovědný za veškerý... Více

Související témata

autoautomobilkyBrandInsightfinancefiremní autanákladyPodnikavé ČeskorozhovorVolkswagen Financial Services
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo