Články na téma: bio
Další články na téma bio najdete na Peníze.cz.

Málem jsme otevřeli hospodu s Járou Rudišem
Radek Nozar je majitel dvou brněnských úspěšných hipsterských podniků, Bistra Franz a Café Morgal. V pokračování rozhovoru popisuje chmurné zkušenosti s vyučenými kuchaři i absurdity různých směrnic v gastro byznysu. A prozrazuje, jak málo chybělo k tomu, aby si v Brně otevřeli podnik spolu se spisovatelem Jaroslavem Rudišem.

Bistro Franz: Brzy zavřete, říkali. Zavřeli oni
Dneska na obdobný hipsterský podnik narazíte v Praze, Brně nebo Olomouci na každém rohu. Před pěti lety ale bylo Bistro Franz v Brně haluz: místo, kde vaří z lokálních, sezónních a bio surovin a denní nabídku píšou křídou na tabuli. Haluz to ostatně, jak vzpomíná majitel Radek Nozar, byla i pro zemědělce, které musel lámat, aby mu vůbec svoje výpěstky dodávali.

Farmářský slon u vás v obýváku
Trh s farmářskými potravinami roste moc rychle na to, aby ho zvládli zásobovat jen drobní zemědělci. Kontrol je málo a podvody se dají snadno skrýt. Co s tím?

Rudolf Náprstek: Kvalitní potraviny se dají koupit i v supermarketu
„Některé koncerny sponzorují neziskové informace a na oplátku od nich získávají ‚nezávislá‘ ocenění,“ komentuje Rudolf Náprstek, předseda občanského sdružení Zdravá potravina, kvanta značek kvality a původu, se kterými se potkáte na českých potravinách. Když před lety začal shánět fakta o tom, co vlastně jí, zjistil, že neexistuje komplexní zdroj informací. Jako programátor tedy sám začal vytvářet jejích databázi...

Anketa: Jak ušetřit při nákupu potravin, a přitom nejíst blafy
Je vůbec možné nakupovat zdravé potraviny a zároveň ulevit (nebo aspoň nepřitížit) svojí peněžence? Nebo si kvalitní stravování můžou dovolit pouze bohatí lidé? Zeptali jsme se odborníků na stravování a zdravý životní styl.

Zahradníkův rok 2012
„Březen je nejpilnější měsíc na zahradě, která se má připraviti na příchod jara,“ dí Karel Čapek v Zahradníkově roku. A to neviděl březen letošní.