Články na téma: michelinská hvězdička

7 533
Je to honička být jednička: jak dostat Michelinskou hvězdu a nezbláznit se
Vytoužené, ale i proklínané. Michelinské hvězdičky jsou nejčastěji přirovnávané k restauračním Oscarům. To, že se kvůli nim kuchaři zavírají na 14 hodin denně do kuchyně nebo páchají sebevraždy, však ukazuje, že jsou mnohem víc. A že někdy možná ani není o co stát.
Jakub Žofčák25. 7. 2022

12 234
Jan Punčochář: Hosta si musíte hýčkat
S předním českým šéfkuchařem jsme si povídali o domácí gastronomii, elektronické evidenci tržeb a také michelinských hvězdičkách, které jsou pro něj zatím zakleté.
Ondřej Tůma10. 10. 2015

Český restauratér dobývá Ameriku. Exkluzivní rozhovor s Tomášem Karpíškem
V prvním ze dvou dílů rozhovoru s majitelem sítě restaurací Ambiente se dozvíte, jak těžké je otevírat podnik v New Yorku, že v Americe jsou taky složitá pravidla, ale nikdo se je nepokouší obcházet, ale také proč je v Česku málo kvalitních kuchařů.
Ondřej Tůma10. 9. 2011