Předplatit časopis Finmag

Petr Novotný

Petr Novotný
Kontaktujte autora

Absolvent American Institute of Arts and Science se specializací na portfoliomanagement (MBA). Má dvanáctiletou praxi na pozicích licencovaného burzovního makléře a privátního bankéře u společností Eastbrokers, Merrill Lynch, Citibank a HVB Bank. Byl dramaturgem a moderátorem pořadů Investorský magazín a Studio Burza na ČT24 v letech 2006 až 2009. Přednáší na PBVOŠ v rámci oboru finanční poradenství.

Karel Janeček: Na burzách spolu válčí počítače

Karel Janeček: Na burzách spolu válčí počítače

„Obviňování počítačů a počítačového obchodování je postavené na hlavu. Je to podobně absurdní, jako když v 18. století dělníci rozbíjeli stroje, protože si mysleli, že jim vezmou práci,“ tvrdí Karel Janeček, předseda představenstva makléřské společnosti RSJ Invest, která každý měsíc pomocí počítačových algoritmů a vysokoobrátkového investování zobchoduje neuvěřitelných 25 bilionů dolarů.

16. 6. 2010
Vyplatí se investice do nemovitosti v USA?

Vyplatí se investice do nemovitosti v USA?

„Hypotéční a kreditní krize a následná ekonomická recese napáchaly na americkém nemovitostním trhu obrovské škody. Na jejich odstraňování se mohou za velmi atraktivních podmínek podílet i čeští investoři“, tvrdí Čechoameričan Thomas Smid, výkonný ředitel Nemovitostivusa.cz, s nímž jsme kromě investic do amerických nemovitostí probírali i aktuální politickou situaci a pocity běžných Američanů z vývoje ekonomiky a situace na Wall Streetu.

1. 6. 2010
Martin Novák (ČEZ): Vždycky vyděláme, otázka je kolik!

Martin Novák (ČEZ): Vždycky vyděláme, otázka je kolik!

Martin Novák, který má pod palcem finance největší středoevropské energetické firmy ČEZ, mě při exkluzivním rozhovoru přesvědčil, že je finančním ředitelem, který „nedělá jen tabulky v Excelu“, ale dokáže velmi fundovaně mluvit o technických aspektech oboru, ve kterém jeho firma podniká, a navíc zdatně rozumí zákonitostem komoditních a kapitálových trhů.

28. 4. 2010