Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Proč správný levičák nepodporuje odbory?

17. 6. 2011
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Po přečtení článku (a komentářů) rozhodně nemám pocit, že by autor nesplnil podmínku "Pokud by autor nastudoval něco z historie 19 stol...", ale prostě se (kupodivu!) "jen" více zaměřil na současnou situaci.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jako praičák bych dodal, že nejsem ochoten sponzorovat politické strany, jejich členy a všelijaké tuneláře. Každý, kdo je trochu rozumný, tak ví, že korupce nemá vůbec nic společného s tím, jestli jste levicový nebo pravicový.

Co se Číny, Evropy a USA týče, tak za 20 let se budete chtít mít tak, jak se mají v Číně, neboť v Evropě a USA se budeme mít hůře, pokud něco neuděláme s naší současnou NEvýkonností a neustálým zadlužováním. A toto opět nemá nic společného s pravicí nebo levicí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mne by spíše zajímalo, jak by správný levičák tedy měl vyjádřit nechuť ke sponzorování politických stran a jejich členů a všelijakých tunelářů ze svojí kapsy. Pokojným mlčením a přikyvováním?
Pokud by autor nastudoval něco z historie 19 stol., pak by třeba mohl zjistit, že regulace kapitalistů bylo nutné zavést z důvodu špatného stavu dělníků a jejich dětí, kteří byli k smrti vyčerpáni způsobem práce v kapitalismu 19 století.
Liberální zaklínadlo maximálně štíhlého státu nic moc neřeší, protože služby, které si stát nakupuje od soukromých subjektů bývají často dražší, než kdyby si je provedl sám svým nákladem a při jejich sjednávání je vytvářen prostor pro korupci. Ledaže bychom na všechny služby státu rezignovali, ale to jsme už u anarchie.
Také by mne zajímalo, který stát je ten šťastný, kde není jakákoliv regulace pracovního trhu a tedy tím pádem plná zaměstnanost. Asi to bude nejspíše Čína, takže pokud chceme pracovat a mít se tak dobře jako v Číně, tak ti, kteří po tom touží, nechť se tam odstěhují.

Nahlásit

-
0
+

Španělsko je asi první země na světě, kde už i ajťáci mají svoje odbory.

Nahlásit

-
0
+