Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Česká myš řve na digitální Ameriku

3. 2. 2020
29 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Mozná by mohl někdo paní ministryni navrhnout lepší, chytřejší - takové ryze české řešení. Napadají mne hned dva koncepty:

1. Nasadit 14 % dan - USA si toho stejně ani nevšimnou a my si nacpeme do kešeně dvakrát tolik.

2. Sofistikovanější řešení - pokud by např Google či Facebook podnikaly na našem území prostřednictvím českých firem (napadá mne např. AgroGoogle nebo Fertbook), my bychom na takové podnikání mohli lehce získat dotace z EU a o ty bychom se s matkami šábli.

Nahlásit
-
16
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Co je proboha na 2% růstu HDP tak výjimečného?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-11
+

Diskuze

Toto ale nie je eutanázia v užšom zmysle, lebo smrť nenastáva zásahom do tela, ale naopak, odstránením týchto zásahov.

Dokonca aj katolícka cirkev nemá striktný zákaz takéhoto odpojenia, ale limituje to len na prípady "mimoriadnych" procedúr. Teda povedzme obyčajný dýchací prístroj alebo infúzia sa majú stále podávať.

(KKC: 2278 Prerušenie nákladných, nebezpečných, mimoriadnych alebo vzhľadom na očakávané výsledky neúmerných liečebných procedúr môže byť oprávnené. Je to odmietnutie „liečby za každú cenu“. Nechce sa tým spôsobiť smrť, iba sa prijme, že jej nemožno zabrániť.(1007) Rozhodnutie má urobiť chorý, ak je na to oprávnený a je toho schopný,, v inom prípade tí, ktorí sú na to oprávnení podľa zákona, pričom majú vždy rešpektovať rozumnú vôľu a oprávnené záujmy chorého.

2279 Ani keď sa smrť pokladá za veľmi blízku, nemožno oprávnene prerušiť liečenie, ktoré sa má zvyčajne poskytovať chorej osobe. Používanie utišujúcich liekov na zmiernenie utrpenia umierajúceho, hoci aj s rizikom, že sa mu tým skráti život, môže byť morálne v zhode s ľudskou dôstojnosťou, ak nie je smrť chcená ani ako cieľ, ani ako prostriedok, ale sa iba predvída a pripúšťa sa ako nevyhnutná. Liečby, ktoré zmierňujú bolesti, sú jednou z vynikajúcich foriem nezištnej lásky. Z tohto dôvodu ich treba podporovať.)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

https://moneymag.cz/duchody-penze/duchody-bude-nutne-snizit-varuji-experti.c2d8cab1

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Politika je peklo samo o sobě, to nemusíte čekat. Stačí se stát politikem a jste tam.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

"...připravte se na setkání. S Pánem Bohem.""

Pevně doufám, že v nebi nebo v pekle nejsou politické strany a ideologie.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dnes je i možné sepsat notářsky vůli, že chcete být odpojen od podpůrných přístrojů. I když eutanazie není stále legitimní, jsou zařízení, která na tuto vůli reagují.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak třeba Itálie, ve skutečnosti se dneska chová celkem racionálně, ale to co ji dusí, jsou dluhy z devadesátých let. Tehdy to bylo v pohodě se zadlužit.

Ale to hlavní, vyrovnaný rozpočet vytváří tlak na vládu, aby veškeré své úplatky voličům někde jinde seškrtala. Takže zvýšíte mateřskou a musíte někde jinde ubrat a lidé to pocítí. Když můžete nasekat dluhy bez omezení, tak ten tlak není.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
6
+

Co se týká důchodové reformy a reformy zdravotnictví, tak si ji musí holt provést každý sám pro sebe. Například přestat kouřit, nadměrně pít, trochu se hýbat. Některá opatření přitom mají efekt v obou oblastech, tedy pokud přestanete kouřit či nadměrně pít, zjistíte, že vám zůstává i více peněz v kapse. Životní komfort bude hned trochu lepší.

Co je ale zcela jistá věc, je to, že nikdo z nás nezmění fakt, že nakonec to musí nutně skončit smrtí. Takže na prvním místě doporučuji připravit se na tuto eventualitu. Nevymlouvejte se nikdo, že to nejde. Kupte si hrob, sepište poslední vůli dokud jste při smyslech. Kterákoliv pohřební služba ba i právník vám v tom velice dobře poradí. No a to nejdůležitější - připravte se na setkání. S Pánem Bohem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zcela upřímně...V dobách, kdy celý svět kolem nás má trojnásobné až osminásobné zadlužení mi nepřijde nutné mít vyrovnaný rozpočet, po čtyřiceti letech bychom takto západ nikdy nedohnali.
Jestliže jsou investoři ochotni platit nám za to, že nám půjčí, ať platí...Spíš je problém v účelu zadlužení...
Kdyby ten důvod zadlužení nebyly dodatečné výdaje státu na úplatky sociálně slabých vrstev obyvatelstva, ale chybějící příjmy díky snížení celkové daňové sazby radikální daňovou reformou, byl bych všema deseti pro mírné zadlužení, s postupnou redukcí mandatorních výdajů a pokračujícím snižováním daní. To by nás v socialistické předaněné evropě tak nakoplo, že by z nás bylo za třicet let skutečně mohlo být druhé Švýcarsko evropy... Takhle holt budeme jen další uregulovanou degenerující zemí, bohužel budeme degenerovat ze značně nižší úrovně, nežli naši západní sousedé...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dráždění Ameriky řečmi o zdanění Fejzbůku je jen snahou odvést pozornost od problémů, které naši politici NEJSOU SCHOPNI řešit:

http://blog.aktualne.cz/blogy/pohled-zblizka.php?itemid=35777

https://www.reflex.cz/clanek/komentare/99588/po-nas-duchodova-potopa-vsichni-vedi-co-je-spatne-a-tak-se-reseni-exportuje-do-budoucnosti.html

Lidi by se neměli nechat oblbnout. Tyto problémy zde jsou a jsou v rámci systému NEŘEŠITELNÉ. Socialismus a centrální plánování zkrátka nefunguje, protože nemůže. Ať ho nazvete "sociální stát" či "green new deal".
Správný přístup tedy je: nenechat se politiky oblbnout, nenechat je odvést pozornost jinam, snažit se najít řešení sám pro sebe a pro své blízké.

Nahlásit

-
8
+

"Důležité je, že spotřebitelé vnímají, že ekonomika roste (aspoň nějak) a nemají tendence panikařit a omezovat spotřebu."

Ano, stát není nic jiného než budování Potěmkinových vesnic - navíc za peníze budoucích generací.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pot%C4%9Bmkinova_vesnice

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

A tady si to můžete porovnat se skutečně svobodně tržními neregulovanými sazbami:
https://cryptosvet.cz/defi-urokova-sazba/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Jako věž, soudruhu Fuldo, jako věž!
https://www.ecb.europa.eu/stats/policy_and_exchange_rates/key_ecb_interest_rates/html/index.en.html

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Nejsem si jist, zda to vnímají. Asi jak kdo a jak jde. Máme zkreslený pohled, protože na to koukáme z pozice Česka, které je na nějaké doháněcí dráze západu. Běžný Ital či Francouz (natož Řek) to tak asi nevidí.

"A to má stát začít regulovat ceny bytů?" Opravdu mimoběžná argumentace. Ne, nemá. Má začít poctivě přiznávat inflaci. Ideálně tak, že se vrátí k původní definici - NAFUKOVÁNÍ peněžní zásoby.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
11
+

?"Ale stát to "vyřeší" tím, že ceny bytů ve své statistice "inflace" (cíleně a záměrně) ignoruje." A to má stát začít regulovat ceny bytů? :-) ?

To je argument Cimrmanovým úkrokem stranou :-D

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
10
+

Ano, jak je to ve skutečnosti, není v těchto rozměrech (2% růst) až tak důležité. Důležité je, že spotřebitelé vnímají, že ekonomika roste (aspoň nějak) a nemají tendence panikařit a omezovat spotřebu.

"Ale stát to "vyřeší" tím, že ceny bytů ve své statistice "inflace" (cíleně a záměrně) ignoruje." A to má stát začít regulovat ceny bytů? :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-7
+

Úroková sazba je +2%, nikoliv záporná. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-3
+

Tak tak :-)

Navíc já prostě tomu 2% růstu nevěřím.
2% je tak malé číslo, že to v podstatě je porovnatelné s pravděpodobnou chybou ve stanovování inflace.
http://www.shadowstats.com/alternate_data/inflation-charts
(různé metodiky a rozdíl výsledků je daleko větší, než ta 2%)

Pro stát (a jeho CB a jeho "staťák") není nic jednoduššího než říct: nominálně jsme měli růst 4%, takže odečtěme 2% inflaci, aby nám vyšel 2% růst.
Ale kdyby se někdo zeptal českého penzisty, nebo francouzského žlutovestníka, zda pociťuje nějaký růst, tak by se asi dost naštval.

A myslím, že mladí lidé ten pocit také nemají. Ceny bytů rostou rychleji, než příjmy, pořízení bytu se jim stále vzdaluje (a bydlení je při tom dost základní potřeba, předpoklad založení rodiny). Ale stát to "vyřeší" tím, že ceny bytů ve své statistice "inflace" (cíleně a záměrně) ignoruje. No a když se podíváme na ceny běžných aut pro rodiny (na jaké částce začínala minulá generace Octavie a na jaké začíná ta současná), tak vidíme ten samý tristní obrázek a mávání dvěma procenty je potřeba brát jako výsměch.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
10
+

Při 2% nezaměstnanosti a záporných úrokových sazbách.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Ještě že dnes lidé mohou mít jiné starosti a od toho kocourkovského kabaretu se odizolovat:

https://www.patria.cz/zpravodajstvi/4324990/earle-bitcoinove-kvantitativni-utahovani-by-melo-znatelne-zvysit-jeho-atraktivitu.html

https://www.alza.cz/rsk-bitcoinovy-smart-contract-sidechain

https://www.alza.cz/samourai-wallet-bitcoin-penezenka-se-soukromim-na-steroidech

https://www.alza.cz/kryptomeny#strike

Nahlásit

-
6
+

V socialistické a přeregulované EU jsou i 2% zázrakem, kterého je EU schopna dosáhnout jen za pomoci různých triků (podhodnocování inflace o kterou se očišťuje nominální růst HDP) a umělých stimulací (QE a nulové sazby na vrcholu hosp.cyklu).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
11
+

Co je proboha na 2% růstu HDP tak výjimečného?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-11
+

Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Zoufalstvím je mít schodkový rozpočet v dobách výjimečného ekonomického růstu a ještě větším zoufalstvím je poslední navrhovaný geniální daňový počin varietního dua Babiš - Schillerová jako zoufalý nástroj pro látání děr v eráru. Amen.

Nahlásit

-
10
+

Stejně je vtipné, jak za zdanění jedné firmy chtějí Amíci clo na zboží úplně jiné firmy, která s tím nemá nic společného.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Tím samým, jako daní to, co u nás vzniká.
Právem silnějšího...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Mohli by rovnou zkusit Google a spol znárodnit :-)
To by teprve amíci koukali :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
11
+

Jakým právem chtějí danit něco, co u nás vůbec nevzniká?

Nahlásit

-
4
+

To si počkám až Tajtrlik s Mastnou ústy zakleknou na Google :D
Mohli by třeba poslat celníky do sídla a obstavit jim účty

Nahlásit

-
3
+

Celý internet a celý svět uvidí v jakém to žijem daňovém pekle.

Nahlásit

-
2
+

Mozná by mohl někdo paní ministryni navrhnout lepší, chytřejší - takové ryze české řešení. Napadají mne hned dva koncepty:

1. Nasadit 14 % dan - USA si toho stejně ani nevšimnou a my si nacpeme do kešeně dvakrát tolik.

2. Sofistikovanější řešení - pokud by např Google či Facebook podnikaly na našem území prostřednictvím českých firem (napadá mne např. AgroGoogle nebo Fertbook), my bychom na takové podnikání mohli lehce získat dotace z EU a o ty bychom se s matkami šábli.

Nahlásit

-
16
+