Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Důchody porostou, i kdyby trakaře padaly. Nákup penzistů začíná

18. 5. 2021
 56 026
28 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Já to nechápu. V jinak zmateném webu finmagu byly dvě uživatelsky užitečné věci.
1. Pod názvem článku byl uveden počet komentářů a počet nových/nepřečtených komentářů. Uživatel hned viděl, zda přibylo něco nového.
2. V rozbalené diskusi byly označeny ty nové/nepřečtené komenty červenou šipkou, takže byly rychle poznat.
Obojí zmizelo. Finmag se rozhodl uživatele potrestat a vzít jim i ten malý komfrot, který jim nabízel. Zkuste teď najít nové komentáře v diskusi kde jich je třeba kolem stovky.

K tomu vylepšil úvodní stránku tak, že už se v ní nevyzná vůbec nikdo. Po předchozí úpravě už byla dost nepřehledná. Teď je to totální chaotický bordel.
Co to tam hulíte. Osobně jsem už fakt znechucen. FUJ.

Nahlásit
-
80
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Když už FinMag implementoval tak superskvělé diskuse, tak je možná čas na nějaký další superskvělý levičácký obsah.
Třeba od nějakého kovaného kádru zde vylíhlého:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-dan-z-nemovitosti-je-vic-kapitalisticka-nez-ceska-pravice-154336

Nahlásit
-
-28
+

Diskuze

Skvělé články s obrázky vychcaných důchodců s vějířem bankovek. Jaký máte plat pane Jégře? Chtěl byste si to zkusit s 15 000 Kč měsíčně?

Nahlásit

-
4
+

Takže opět vyvolávání nenávisti proti důchodcům! Je to nesmysl, jen inflace sebere důchodcům 3,6 % a důchodcovský koš má inflaci mnohem vyšší až 15%. Takže začneme od začátku,
1. důchody nerostou, jen se vyrovnává pokles hodnoty peněz( jen za deset let klesla ceny koruny u nás o 27% ) a inflace a přihlíží se k nárůstu mezd.
2. v roce 1989 byly důchody ve výši 67 % platu a od té doby jen reálném penze klesli, navíc Klaus vybral přebytek na důchodcovském účtu až 320 mldr Kč a pak jej zrušil a zařadil do státních peněz. Takže jsme ztratili přehled kolik skutečně jde peněz na důchody a kolik se jich k důchodcům doopravdy dostane
3. za Kalouska byla penze na 38 % platu a navíc Kalousek změnil výpočet penzí tak, aby snížil celkové zadlužení a aby nejlepší ministr financí neměl takový neúspěch a dluh byl ve výši 677 mldr Kč a důchodcům sebral , lépe řečeno ponížil penze o 180 mldr Kč a tak vlastně dluh celkový měl být , při zachování výpočtu penzí o 180 mldr Kč vyšší to jest 857 mldr Kč a po přepočtu na dnešní hodnotu peněz je to částka 1135 miliard Kč.
4. vláda Babiše a před tím Sobotky ten kalouskův zlodějský přepočet změnila tak, aby se důchody pomalu navyšovali a tak vlastně postupně vraceli ukradené peníze důchodcům zpět až na dnešních 43 % z platu
5. Rakousko má hodnota penze 65 až 85 % platu a to oni mají platy tak 3 x až 5 x vyšší.
Totéž je v Německu tam je to na 67 % z platu
6. naše ekonomika je na 85 % EU a penze na 40 % EU , tak kde jsou ty peníze ? Je to jednoduché, zisky co naše ekonomika vyrobí jdou pryč , tedy 600 mldr Kč každým rokem.
7. vláda ANO s ČSSD vlastně část dluhu je vracení ukradených peněz , tedy 180 mldr v dané době a v dnešní hodnotě to dělá 238 mldr Kč a o to je třeba ponížit zadlužení v době pandemie, aby to bylo spravedlivé.
8. prosím říkejte lidem pravdu , číselné navýšení penzí se skládá z vyrovnání inflace a znehodnocení koruny, dorovnání k platům , upraven výpočet , aby procento k platu rostlo přiměřeně a vracení či dorovnávání Kalouskem ukradených peněz důchodcům.
Jsou tu i další kritéria, ale nejsou tak důležitá a tak pro přehled a pochopení pravdy a skutečnosti to stačí. Čísla jsou lehce zaokrouhlená a každý si to může sám přepočítat, vše je dostupné na MF

Nahlásit

-
3
+

Je zřejmé že soudruh Josef Fraj má velké potíže orientovat se v novém rozvrhu Finmag. Je vidět jeho orientační schopnosti nejsou co bejvaly, i když co bejvaly za moc nestaly. Zřejmě Alzheimer je již v pokročilejším stavu a Fraj se cítí persekuován a potrestán novým uspořádáním.
Josef Fraj se opakovaně odvolává a hledá záchranu a řešení problémů v nadpřirozené bytosti nazvané „Trh“. V tomto případě možné spoléhání na „Trh“ selhalo a soudruh Fraj se ocitl ve stavu beznaděje a zoufalství.
Snad jedna rada na uspořádání – starší komentáře jsou dole a nové jsou přidány nahoře. Snad tato rada je alespoň malý krok pomoci k jeho zotavení.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Jdi do háje s novinkama, tady to je lepší, tolerantnější

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Babiše jsem volil a budu ho volit zas, je to nejsolidnější premiér, jaký tu kdy byl, statní vlády jen penzisty ožebračovaly...

Nahlásit

-
5
+

Už jsem tam řadu let nebyl, ale pamatuji, že to byl docela zajímavý server. Ano je to alternativa.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokoušel jste se vyvolat diskuzi a zpochybnit témata, která se zdála vyřešená. To je vždy pozitivní snaha. Skepticismus a ironie bývá velmi účinné antidotum proti sebeklamu a názorovému zjednodušování. Za mě osobně jste sice byl příliš epický, ale každý z nás všech jsme postiženi jiným druhem podivínství.

Myslím, že vás zaujme tento článek, který osobně považuji za naprosto mimořádný v dnešní době:

https://echo24.cz/a/SfTxt/obavam-seuplneho-rozpadu-spolecnosti-pise-petr-pitha

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Pánové, bylo mi ctí. Taky se mi zdá, že se s vámi všemi budu loučit. Omlouvám se, pokud jsem se někoho někdy dotknul, občas jsem trošku provokoval, uznávám, ale snad to bylo alespoň ku prospěchu oživení diskuze.

Nahlásit

-
0
+

Tak to jistě příjmou zaměstnanci s nadšením to vaše zvyšování daní:) Zbude jím sotva půlka z toho, co vydělají a vy jím ještě chcete ukrojit. Kdepak, když vám chybí, bežte za těmi politiky a úředníky, kteří vás obrali anebo se nastěhujete k panu Fuldovi, on vás rád na byt a stravu zadarmo příjme.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Pane Jégle, nechte už ty důchodce na pokoji. Kdo žije za 15.000 Kč měsíčně, tak mu je úplně jedno, jestli dostane peníze jako předvolební dárek nebo jako jiný titul. Já jsem do systému zaplatil na sociálním pojištění asi 5 mil. Kč a zpátky na důchodech dostanu podle průměrné délky dožití kolem tří milionů. Zbytek si zlodějský stát ukradl, respektive dostali to ti féroví podnikatelé, co čerpají nejrůznější dotace a nepřiměřený zisk z předražených státních zakázek. Část těch peněz jistě skončila v kapsách úplatných státních úředníků. Kde na ty důchody vezmeme? Jednoduché! Nechť stát zvýší daně a nezvyšuje platy státních úředníků. Je zajímavé, že důchodci Vám tj. i redaktorům vadí, ale o nutnosti zvýšit daně, o tom se nikdo neodváží napsat. To jaksi není nosné téma. Pamatuji se, jak ODS, když byla u moci, tak šetřila na důchodcích a přidala jim 41 Kč ale daně snížila. Pan Fiala je Robin Hood naruby. Chudým brát a bohatým dávat. Jsem zvědav, jak splní své sliby o vyrovnaném rozpočtu, když nechce zvýšit daně.

Nahlásit

-
5
+

Vypadá to, že si dám neplánovaný detox a víceméně nedobrovolně si odpočinu od profesora Horáka, Věry Pohlové či lukostřelecké junty, ono už stejně toho začalo být trochu moc, tož děkuji, soudruzi.
BTW, redakci by detox slušel taky, to, co hulíte, je fakt epesní matroš. Takhle zabít diskusi na první dobrou je majstrštyk. Už to tady začalo být na vkus uvědomělého (neo)marxisty příliš svobodomyslné, že? S plnou odpovědností prohlašuji, že ten, co tohle chaotické seskupení vymyslel, je debil. Hezký den.

Nahlásit

-
11
+

Navrhuji D-FENS.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Kristova noho, oni fakt trumfli i failový (překlep ponechán záměrně :D) hnus! Koukat se na to nedá, číst se to většinou taky moc nedá a teď už se o tom nebude dát ani diskutovat. Tímto děkuji týmu Finmagu, že mě konečně popostrčil to tu nadobro opustit.

Upřímně doufám, že se s mými oblíbenými diskutujícími i s některými autory časem potkám někde jinde. Zde to nebude, tento server si už žádné kliky prostě nezaslouží.

Sbohem...

Nahlásit

-
9
+

Díky za podnětné interakce, přeji veselé léto a na shledanou, třeba na Novinkách :)
(Invisible Dog má docela dobrej systém diskuzí)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

Přidat důchodcům?
A co jim odlehčit? Teda těm, co to opravdu potřebují a žijí jen z toho maličkého důchodu (spousta důchodců má majetky a důchod velmi solidní).
Třeba snížit DPH na potraviny a energie?

Z čeho by pak ale žili všichni ti další voliči od akademiků, aktivistů, umělců, přes doktory až po byrokraty?

Nahlásit

-
3
+

Starý komenty jsou navíc rozsypané.
Vypadá to, že Diskuse byla nahrazena Komentáři. Proč? Možná žárlivost. Diskuze měly víc interakcí než samotné články. Kdo by si pak kupoval magazín, když v něm ty diskuze nejsou?
Já bych to asi řešil reklama v diskuzích. Ale budiž.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

systém průběžných důchodů nemá jak zbankrotovat. To je v naší zemi ten nejmenší problém. Je to celé střelené a hloupě nastavené, tudíž důchodci budou mít problém. Ale bankrotu se ještě dlouho nedočkáme. Pro to nejsou u nás podmínky.

Co se týká mezigeneračního konfliktu, tam jsem také skeptik. Mladí mají dnes vysoké nároky a očekávání. Rozumný jedinec raději na legální práci kašle, než by ji dělal za pár drobných, jako generace současných důchodců. Tudíž ten problém s nedostatkem peněz na další důchody dopadne na hlavu důchodců, ne mladé generace. Tak není důvod k mezigeneračnímu konfliktu. Všichni budou mít to, co si zaslouží a co chtěli.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Ony už se reakce neřadí aspoň pod sebe, ale jde to takhle odshora a člověk se musí podívat, jestli a na který příspěvek diskutující reaguje???
Schválně jsem otevřel starší diskusi, kde je přes 100 příspěvků. Vyznat se v tom nedá, když je to řazeno časově od nejnovějších, ale věcná návaznost reakcí není za první pohled zřejmá.
Milá redakce, zkuste to prosím znovu a lépe. Nebo klidně jen zpátky. Protože v tomhle se i přidám k panu Fuldovi :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
10
+

Když už FinMag implementoval tak superskvělé diskuse, tak je možná čas na nějaký další superskvělý levičácký obsah.
Třeba od nějakého kovaného kádru zde vylíhlého:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-dan-z-nemovitosti-je-vic-kapitalisticka-nez-ceska-pravice-154336

Nahlásit

-
-28
+

Přidávání důchodcům bude mít 2 efekty:
1) O to dříve to letadlo zbankrotuje
2) Prohloubí se generační konflikt - dnes nejhlasitěji reprezentovaný Piráty, tou stranou závistivých bezzemků, batikovaných přivandrovalců do měst, kteří se diví, že jim v těch městech nikdo nedá byt za pár kaček a tak vymýšlejí, jak si ho ukrást. A vedle tohoto ultralevého progresivistického boje s "boomery" tu potichu bují neorganizovaný tichý generační konflikt ze strany mladých úspěšných produktivních, kteří vymýšlejí cesty, jak se nenechat okrádat.

Bude to ještě zajímavé.
Můžeme poděkovat juldisticko-estébácké vládě za to, že nám ukázala, že státnímu rozpočtu, odpovědnosti a střídmosti politiků, ani jimi kontrolované měně se nedá věřit. Těšme se na inflaci 6 a více procent a vysoké daně.

Nahlásit

-
-16
+

Pokud jste měl na mysli zlato, tak ano.

Pokud máte na mysli socialismus (ať reálný, tak demokratický či monetární), tak pak jsou 2 možnosti: vrátit se k tomu, co prokazatelně fungovalo dřív, nebo zkusit něco zcela nového.

Respektive nechme to na lidech a uvidíme.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
32
+

Bola radosť sem chodiť čítať diskusie. Stoleroval by som že hlavná stránka je chaos a je to zmena k horšiemu (Ako nový návštevník by som sa otočil na päte a šiel inam!), ale rozbiť funkčnosť fóra? Nevinil by som za to IT, IT robí len a výhradne to čo si zákazník nadiktuje, to je práca vlastníkov. Gratulujem, hlavne nezabudnúť rozdať prémie za úspešné dokončenie projektu inovácie webu v určenom termíne a rozpočte :D

Nahlásit

-
13
+

Kdysi bylo dokonce možné prostřednictvím vyhledání textu "NOVÝ" rovnou i "skočit" na nové příspěvky. To se výborně hodí v diskuzi, kde je např. 150 příspěvků a jen jeden nový. Ale to už je dávno. :-(

Nejspíše půjde o důsledek přeplácení IT "odborníků", které nejspíš jejich práce nebaví a/nebo nejsou schopni posoudit ne/užitečnost toho, co činí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
2
+

S nadšením se připojuji ke kritice nového webu. Tato změna (nebo to snad někdo dokonce pokládá za "inovaci"?) je jednoduše směrem k horšímu. Ne jen trochu horšímu stavu. Je to změna k mnohem horšímu stavu.

Mnohdy je lepší setrvat na něčem, co dobře funguje (týká se i peněžního systému :-)) něž ho takto "vylepšovat", resp. doslova pos.at.

Nahlásit

-
-8
+

Finmag na mýtince.
Máme web s diskusí - ale chodí nám tam diskutovat lidi!
Uvidíme, jestli se tu v tom půjde nějak vyznat. Přinejhorším přijdu o zdroj endorfinů, kdy jsem z úvodní stránky hned viděl, že jsou někde nové komentáře. Léto je tady, vyrazím na kolo a uvidíme, jestli se to tu na podzim zlepší :-)
Každopádně děkuji za všechny ty hodiny čtení, přemýšlení a psaní všem diskutujícím :-)
A vlastně i autorům článků.
Sejdeme se na Novinkách! :-D

Nahlásit

-
8
+

Áno. Já zde třeba chodím z 90 % jen kvůli komentářům.

Teď si to musím dohledávat. Ale snad dokáži tipnout pod kterým článkem ty komentáře budou. Na mne si žádný Rafael anebo Gabriel či někdo podobný nepřijde.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
9
+

Zdá se, že redakci Finmagu došla trpělivost s neklesající oblibou diskuzního fóra, který byl občas i na jiných platformách vyzdvihován nad úroveň hlavních článků.
Ve statistice zobrazení článku by zřejmě nepůsobil dobře poměr zobrazení hlavního článku v porovnání se zobrazením komentářů - což bývá jedna z metrik, která zajímá potenciálního investora při vstupu do informačního média.

Berme to pozitivně - čas strávený na webu Finmag.cz není nejdůležitější komoditou v životě.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
8
+

Já to nechápu. V jinak zmateném webu finmagu byly dvě uživatelsky užitečné věci.
1. Pod názvem článku byl uveden počet komentářů a počet nových/nepřečtených komentářů. Uživatel hned viděl, zda přibylo něco nového.
2. V rozbalené diskusi byly označeny ty nové/nepřečtené komenty červenou šipkou, takže byly rychle poznat.
Obojí zmizelo. Finmag se rozhodl uživatele potrestat a vzít jim i ten malý komfrot, který jim nabízel. Zkuste teď najít nové komentáře v diskusi kde jich je třeba kolem stovky.

K tomu vylepšil úvodní stránku tak, že už se v ní nevyzná vůbec nikdo. Po předchozí úpravě už byla dost nepřehledná. Teď je to totální chaotický bordel.
Co to tam hulíte. Osobně jsem už fakt znechucen. FUJ.

Nahlásit

-
80
+