Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Bezos letí do vesmíru. Na křídlech bezohlednosti k dělníkům Amazonu

17. 6. 2021
 43 540
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Komančské bláboly.

Nahlásit
-
53
+

Diskuze

Za takový článek si dám 14 dní bez finmagu. Důvody zmínili ostatní.

Nahlásit

-
13
+

Autor tohoto článku by si zasloužil cenu Mao Ce-tunga. Snad větší levičárnu jsem za posledních pár let nečetl.

Nahlásit

-
11
+

Nevím zda je to jen česká specialita, nebo se to nosí i jinde. Ale je srandovní, kolik řečí a mouder mají vždy lidé, kteří nic pořádného sami neudělali. Až bude mít pan Fisher vlastní firmu alespoň s 50 zaměstnanci, tak nám může povyprávět, jak se to má dělat správně, jak se stará o vlastní zaměstnance. Tady je to komunistické myšlení zažrané až do morku kosti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
29
+

Ukecanější verze takových těch třeskutě vtipných karikatur vyžraného kapitalisty, jak ho někam na provazech táhnou svalnatí pididělníčci v leninských čepicích.

Nahlásit

-
12
+

Teda tak závistivý a lživý článek jsem už dlouho nečetl. A vůbec nechápu co dělá na finmagu. Tohle snad patří do šípů, nebo blesku.

Ta závist čiší z každé věty.
A co je na tom že si někdo plní svůj dětský sen?

Taky nevím proč se těžba lithia hází na elektromobily, když ji začali hlavně kvůli mobilním telefonům, tabletum, notebookům, a všemu co je dnes na baterie.
Takže jestli někomu vadí těžba lithia měl by především začít sám u sebe a nekupovat si nový mobil a starý zahodit!

A proč? Stačí k tomu matematika základní školy. Statistika kolik se přidává telefonu na světě? Miliardy. Sice mají v porovnání s elektromobily malou baterii a je jich zase milionkrát víc. Takže 0,007 kWh x počet mobilu = skoro stejně jako baterii v současných elektromobilech. A kdo tu byl dřív? Jasně že mobilní telefony a notebooky!

Ale je jasné že lidi a novinářů jako tenhle to raději budou házet na něco o čem nic neví a je snadný si do toho kopnout protože je to dneska v módě.

Zjišťovat si informace, obětovat si je a dávat do souvislosti to dnešní novináři neumí ani neví co to je.

Nahlásit

-
13
+

Tak v USA je trh práce oproti Evropě poměrně méně regulován a je tu o dost snadnější najít jinou práci. Ti lidé se tedy na tom Bezosově díle podílet nemusí, pokud nechtějí, což o daňových poplatnících černé díry jménem NASA, která je o mnoho a mnoho dražší jaksi neplatí.

Druhá věc je ta, že ten styl práce v Amazonu může ve skutečnosti řadě lidí vyhovovat. Když jiným vyhovuje práce stovky metrů podzemí ve vodě, tmě a teplu třeba při dolování uhlí a kovů (a zde tu práci technický pokrok zpříjemnil jen částečně a pořád je to tvrdá a nebezpečná práce), tak někdo může být docela spokojen i s prací v Amazonu.

Nahlásit

-
23
+

Komančské bláboly.

Nahlásit

-
53
+