Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Gazprom, Putin, nebo Západ? Kdo a proč poškodil plynovody Nord Stream

30. 9. 2022
 16 252
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Myslím si že je dohledatelné jak Biden mluví o zásahu na Nord Stream.Bylo to někdy v únoru nebo březnu.

Nahlásit
-
12
+

Diskuze

Kdo vyhrožoval, že ukončí Nord stream 2 pokud Rusko napadne Ukrajinu? Nebyl to náhodou jistý pan Biden? Toho času americký prezident.
Kdo vydělává na dodávkách LNG do Evropy? Nejsou to USA o jejich LNG kvůli vysoké cene neměla Evropa ještě před rokem zájem?
A vyhodilo by si Rusko do luftu svůj majetek a platilo rovněž astronomickou částu za jeho opravu, když nepoškozené Nord streamy byly pro Rusko velkou pákou na Evropu, kdy mohlo velice rychle plyn do Evropy pustit a teď už to jaksi nejde. Vyhozením části obou Nord streámů o tuto páku přišlo, protože oprava může trvat měsíce. Jediný, kdo na vyhození obou Nord streamů do luftu reálně vydělává jsou USA a Ukrajina neb USA se zbavily konkurence a zabránily Evropě a Německu v tom, že by se s Ruskem případně přece jen dohodly a Ukrajina nepříjde o tranzitní poplatky od Ruska ze transport plynu přes území Ukrajiny

Nahlásit

-
5
+

Nejvíc se to hodí Američanům. V oblasti operovalo americké (USS Kernage námořnictvo a létali tam MH60, které jsou uzpůsobené pro detekci ponorek, a shodou okolností kopírovali trasu plynovodu v místech, kde došlo k sabotáži. Jen takový tip, Ruská armáda se hroutí, Putinova židle se kymácí. A kdyby ho náhodou někdo odstavil, válku ukončil a stáhnul se z Ukrajiny, tak by nic nebránilo nákupu plynu z Ruska. Ale to je jen takový spekulace.

Nahlásit

-
11
+

Myslím si že je dohledatelné jak Biden mluví o zásahu na Nord Stream.Bylo to někdy v únoru nebo březnu.

Nahlásit

-
12
+

Nevím, kdo plynovod poškodil a nehodlám hádat. Jen bych k dopadům této události přidal, že to s konečnou platností zabránilo Němcům, aby ve strachu před zimou pokoušeli dohodnout s Putinem, jak po tom mnozí z nich volají, když chtějí zastavit podporu Ukrajině …

Nahlásit

-
11
+