Články na téma: fast food
Od brigády ve fast foodu k síti školních bister. Chtěli jsme být fresh, vzpomíná podnikatel
Během 45 minut zapéct co nejvíc toustů, přichystat jogurty a doplnit nápoje. Pak nasadit vlídný úsměv a deset minut kmitat za prodejním pultem. Po zazvonění na vyučovací hodinu krátký oddych a zase znovu. Tak vypadá každý všední den v největší české síti školních bister, kterou založil Marek Leffler. Přinášíme vám ochutnávku jeho příběhu z aktuálního tištěného Finmagu.

Rýžové nudle, krevety a špetka fašismu. Jak Thaici dobyli svým jídlem svět
S tradičními národními pokrmy je to těžké. Některé jsou dovezené ze zahraničí, další nemají s danou zemí vlastně nic společného a jiné jsou staré jen několik desítek let. A pak jsou tu jídla, která vymysleli fašističtí autokraté. O jednom takovém si povíme – neříkejte, že nemáte rádi pad thai.

Burger, pizza i párek. Mocné zbraně ekonomů
Ekonomie není pro jen suchary. Většina lidí si pod ní sice představí jen obligátní mikro a makro, ale existují celé vědecké týmy, které se věnují ekonomii štěstí, luxusu nebo třeba sexu. Pojďme se podívat, co nám ekonomie řekne o fast foodu.

Historie fast foodu: z amerických plantáží až na sovětský trh
Fast food je fascinující fenomén. Představuje mnohem víc než jen způsob, jak do sebe dostat denní dávku kilojoulů. Reflektuje mnoho vlastností dnešní společnosti – její historii, kulturu, ekonomický systém, pracovní návyky a samozřejmě gastronomii jako takovou.