Předplatit časopis Finmag

Na závod Běhej lesy v Brdech si našlo cestu přes 1 300 lesních parťáků

Protext
Protext
19. 5. 2024
Tiskové zprávy
Na závod Běhej lesy v Brdech si našlo cestu přes 1 300 lesních parťáků
Zdroj: Protext

Praha 19. května 2024 (PROTEXT) - Více než 1 300 běžců se v sobotu 18. května zúčastnilo druhé zastávky jubilejní 10. sezony Běhej lesy, která se konala v brdských luzích a hájích. Navzdory deštivému dopoledni se závod odehrál ve vší parádě a pro své zážitky si do cíle doběhli účastníci všech distancí. Závodní den nabídl vyžití pro všechny milovníky běhu od krátkých tras až po ty ultramaratonské. Tenhle vlak nestaví, už za 14 dní se na úsměvy běžců těšíme na novince sezony v Železné Rudě.

V bývalém vojenském areálu v Brdech, který byl dlouhé roky v minulosti veřejnosti nepřístupný, se odehrál druhý závod sezony 2024. Lesní smečka si mohla vybrat hned ze 4 závodních tras, na programu byl charitativní PENNY běh na 5 kilometrů, krátká 12kilometrová trasa pod patronací TV NOVA, dlouhá 22kilometrová trasa a extra dlouhá trasa na 43 kilometrů. Dopoledne nechyběly ani dětské závody Dr. Max se zastoupením všech kategorií od Šnečků až po Laně a Kolouchy.

Vítězi extra dlouhé trasy na 43 kilometrů se stali Michal Bachman mezi muži a Michaela Luňáčková mezi ženami. Oba dělily v cíli jen dvě minuty a extra dlouhou trasu zvládli za 2 hodiny a 22 respektive 24 minut, moc gratulujeme! Na dlouhé 22kilometrové trase si pro slávu doběhli Roman Martínek a Katka Mašková. Jako poslední zmíníme závod na 12 kilometrů, kde mezi muži kraloval Stanislav Zacha, mezi ženami se pak stala vítězkou Veronika Palková. “Běžel jsem 22km trasu a podařil se mi osobní rekord 1:43. Ve finále vyšlo krásný běžecký počasí, žádný vedro, nádherná trasa přírodou. Mile mě překvapilo množství seběhů, na trase nebyly skoro žádný kopce, což nevím jak se vám vůbec povedlo. Je tu skvělá parta lidí a už tradičně dobrá organizace. Všichni podél trati fandili a byl to super zážitek. Všem bych seriál Běhej lesy doporučil, takže dorazte na další závod, je to perfektní”, dodává k závodnímu dni 41. nejlepší běžec 22km trasy Jan Vrbický!

Také moderátorské duo Běhej lesy, Přemek Vida a Kamča Netíková, se dočkalo vítězství, tentokrát se radovali v kategorii tandemů.

Účastníci charitativního PENNY běhu v Brdech přispěli nádhernou částkou 70 150 Kč na organizaci Život 90, která pomáhá lidem v důchodovém věku s bezproblémovým životem a je jim nablízku v případě dalších potřeb. Děkujeme.

Přes střídavé přeháňky a chladnější ráno vládla v zázemí i na závodních tratích pozitivní atmosféra, která dělá z Běhej lesy ideální víkendový program pro partu, rodinu i jednotlivé závodníky! Přesvědčit se o tom můžete ve fotogalerii ze závodu. Pro aktuální a žhavé novinky sledujte také Instagram @behejlesy a Běhej lesy na Facebooku, kde vás ve stories závodním dnem provedli tváře seriálu Přemek s Kamčou.

Dalším závodem seriálu Běhej lesy je novinka na Železné Rudě konající se na den dětí v sobotu 1. června. Na výběr jsou trasy na 13, 18 a 39 kilometrů a znovu také charitativní PENNY běh na 5 km úplně pro každého. Závodníci se z obce Špičák vydají do srdce Šumavy a přiblíží se i ledovcovým jezerům, Černému a Čertovu.

Neváhejte a REGISTRUJTE SE na novinku seriálu už teď! Těšíme se!

 

Zdroj: Raul

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Sdílejte

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo