Předplatit časopis Finmag

Jiří Táborský

Jiří Táborský
Kontaktujte autora
Většinu profesního života strávil v médiích (HN, LN, Česká pozice aj.), kde se zaměřoval zejména na oblast veřejných financí, rozpočtu, daní a sociálních systémů. V posledních letech se také věnuje e-governmentu, kybernetické bezpečnosti a obecně IT ve veřejném sektoru. Později působil jako ekonomický a procesní analytik ve státní správě a v posledním roce a půl byl tiskovým mluvčím prezidentské kampaně Michala Horáčka. Nyní je na volné noze.
Jak Andrej Babiš našel 170 miliard
 6 760

Jak Andrej Babiš našel 170 miliard

Hledači štěchovického pokladu Josef Mužík a Helmut Gaensel by si měli dát pozor. Vyfouknout by jim ho mohl Andrej Babiš. Ten v minulých týdnech prokázal téměř nadpřirozenou schopnost hledat a nalézat miliardy.

17. 4. 2018
Po nás potopa. Co bude, až se průmysl zadře?
 5 681

Po nás potopa. Co bude, až se průmysl zadře?

Na momentálně výtečné ekonomické kondici Česka nemá jeho vláda valný podíl. Nic pro ni neudělala. Až půjde ekonomický cyklus dolů a my s ním, vláda na tom podíl mít bude. Nic proti tomu neudělala a nejspíš neudělá.

12. 4. 2018
Rozpočet nezachránil Babiš, ale průmysl
 7 471

Rozpočet nezachránil Babiš, ale průmysl

Při pohledu na státní rozpočet se zdá, že řízení státu jako firmy nese ovoce. Ve skutečnosti ale úspěch odmakal český průmysl. Bohužel nejsme připraveni na okamžik, kdy mu dojde dech, přijde propouštění a propad daňových výnosů práce, se kterým rozpočet stojí a padá.

11. 4. 2018