Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jaké podcasty doporučuje podcaster? Vybírá Jakub Dvořák

Hynek Just
Hynek Just
31. 7. 2023

Oslovujeme investory, portfolio manažery, finančníky anebo také lidi, kteří sami podcasty vytvářejí. Ptáme se jednoduše: Jaké investiční podcasty byste doporučili?

Jaké podcasty doporučuje podcaster? Vybírá Jakub Dvořák
Kam za podcasty? Doporučují osobnosti z oblasti investic / Zdroj: Shutterstock

Podcasty jsou jednouduchou cestou, jak se dozvědět víc o finančních trzích, investičních strategiích, akciích, kryptoměnách, nemovitostech a dalších investičních příležitostech. Zahrnují rozhovory s úspěšnými investory, analytiky, makléři či finančníky. Mají výhodu, že se dají poslechnout třeba cestou do práce nebo při běhání.

Autor minulého dílu Petr Žabža z Air Bank předal slovo Jakubovi Dvořákovi, autorovi knihy o pasivním investování a také tvůrci vlastního podcastu Rozbité prasátko.

Listen money matters (en)

Podcast, který mě uvedl do světa peněz a navždy mi změnil život. Autoři začínají s povídáním o pivech a plynule přejdou k diskuzím o penězích, investování či seberozvoji. Podcast už bohužel pár let nevychází, ale stále si lze přehrát všechny epizody.

Freakonomics radio (en)

Ekonomie je úžasná věda. Jaký jiný vědní obor by dokázal vysvětlit, proč drogoví dealeři žijou doma u svých matek, proč jsou média plná špatných zpráv nebo jak si vybrat svou budoucí nevěstu či ženicha…

Který z uvedených podcastů se vám líbí nejvíc?

Impact theory (en)

Úspěch se dá replikovat, úspěch se dá naučit. I tak by se dal shrnout v jedné větě podcast Toma Bilyeua. Zástupy úspěšných osobností, akademiků, podnikatelů či sportovců a jejich pohledů na svět či zkušenosti, o které se s vámi podělí, jsou k nezaplacení.

Rational reminder (en)

Mám rád svět indexových fondů. I proto jsem o pasivním investování napsal knihu. Pokud chcete jít do mnohem větší hloubky, těžko naleznete lepší a detailnější zdroj daty podpořených informací než v podcastu Benjamina Felixe a Cameron Passmorea, profesionálních portfolio správců.

ChooseFI (en)

Svůj výběr zakončuji podcastem ChooseFI, který posluchačům přibližuje problematiku finanční nezávislosti a předčasného důchodu. Jde o inspirující příběhy obyčejných lidí, kteří dosáhnou na své finanční sny, aniž by nutně vydělávali miliony.

Kdo bude dál? Jakub Dvořák původně předal slovo kolegovi Vojtovi Žižkovi, bývalému investičnímu bankéři a také tvůrci vlastního podcastu. Ten je ale pro samé podcasty natolik vytížený, že si na nás udělá čas nejdřív v zimě – ale rád! Tak ať nemusíme půl roku čekat, vložili jsme mezištafetu. V srpnu vám představíme tipy od Petra Volného, spoluzakladatele Upvestu.

Miliardy v pohybu - investiční speciál Finmag.czNextPage Media

Kam dál? Zkuste tipy na další podcasty od osobností, které jsme oslovili:

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
2
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Hynek Just

Hynek Just

Vystudoval teorii kultury na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, což se na jeho profesní kariéře nijak nepodepsalo. Věnoval se hudební publicistice, jeho recenze a rozhovory lze dohledat třeba v archivu... Více

Související témata

investiceKam za podcastykdo mluvi o miliardachMiliardy v pohybupodílové fondy
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo