Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nejlepší podcast? Kniha. Tipy na podcasty dává Petr Volný z Upvestu

Hynek Just
Hynek Just
8. 9. 2023

Oslovujeme investory, portfolio manažery, finančníky i lidi, kteří sami podcasty vytvářejí. Ptáme se jednoduše: Jaké investiční podcasty byste doporučili?

Nejlepší podcast? Kniha. Tipy na podcasty dává Petr Volný z Upvestu
Kam za podcasty? Doporučují osobnosti z oblasti investic / Zdroj: Shutterstock

Podcasty jsou jednouduchou cestou, jak se dozvědět víc o finančních trzích, investičních strategiích, akciích, kryptoměnách, nemovitostech a dalších investičních příležitostech. Zahrnují rozhovory s úspěšnými investory, analytiky, makléři či finančníky. Mají výhodu, že se dají poslechnout třeba cestou do práce nebo při běhání.

Autor minulého dílu Jakub Dvořák, sám podcaster a autor knihy o investování, předal slovo Petrovi Volnému, spoluzakladateli investiční platformy Upvest.cz, která poskytuje financování realitním projektům.

Barron’s Live (en)

Barron’s funguje jako zdroj novinek, analýz či komentářů z oblasti financí už přes sto let. Podcasty této platformy rozebírají tradiční témata finančních trhů. Dozvíte se tedy o akciích, které byste měli sledovat, experti tu rozebírají hospodářské výsledky jednotlivých firem a podobně.

Motley Fool Money (en)

Odlehčenější pohled na témata okolo akciových trhů a jejich vývoje. Připravte se i na detailnější rozbory jednotlivých akciových titulů nebo dění v jednotlivých tržních sektorech, které vás ale neodradí složitými termíny.

The Indicator from Planet Money (en)

The indicator si pouštím, když mám na podcast jen krátkou chvíli. Zpravidla desetiminutové epizody se snaží jednoduše a celkem zábavně poukázat na zajímavá data ohledně různých aktuálních ekonomických a společenských jevů.

Ve vatě

S podtitulem „Finanční kápézetka pro všechny, kterým nejsou peníze ukradené“ je cílení jasné. Doporučuji všem, kdo se chtějí pro začátek ve světě investic zorientovat, pochopit základní rozdíly v investičních nástrojích a pochytat nejdůležitější pravidla investování.

Který z podcastů se vám líbí nejvíc?

Jak se stát úspěšným?

Znakem úspěšných lidí podle mě je, že chápou, jak funguje svět kolem nich. Na konec vám ale nenabídnu podcast. Za mě je opomíjeným prostředkem k pochopení světa četba beletrie. V obyčejných příbězích se často skrývá víc poznání, než si lidé myslí. Proto někdy vytáhněte sluchátka z uší a přečtěte si hezkou knížku.

Kdo bude dál? Rozjednáno toho máme víc. Záleží, zda bude mít dříve čas Vojta Žižka, bývalý investiční bankéř a tvůrce vlastního podcastu, nebo Jan Hlavsa z Fondee.

Miliardy v pohybu - investiční speciál Finmag.czNextPage Media

Kam dál? Tipy na podcasty od osobností, které jsme oslovili:

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Hynek Just

Hynek Just

Vystudoval teorii kultury na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, což se na jeho profesní kariéře nijak nepodepsalo. Věnoval se hudební publicistice, jeho recenze a rozhovory lze dohledat třeba v archivu... Více

Související témata

beletrieinvesticeKam za podcastykdo mluvi o miliardachMiliardy v pohybupodílové fondy
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo