Předplatit časopis Finmag

Články na téma: Zdeněk Pohlreich

Další články na téma Zdeněk Pohlreich najdete na Peníze.cz.

Covid i házení klacků pod nohy. Majitel hospody U Štěpána o vynucené pauze
 96 054

Covid i házení klacků pod nohy. Majitel hospody U Štěpána o vynucené pauze

Štěpán Ruda se svou ženou patří k nejvýraznějším tvářím české gastronomie. Kousek od západočeské Sušice provozují už řadu let hospůdku U Štěpána, kterou proslavila hlavně účast v televizním pořadu Ano, šéfe! Loni však překvapivě oznámili, že končí. „Neviděl jsem na své práci už vůbec nic pozitivního,“ vysvětluje dnes Ruda vynucenou pauzu pro magazín Reportér.

Michal Hron24. 8. 2023
Slavná Hospůdka U Štěpána z Ano, šéfe! se vrací. Jste báječní, otevřeme, hlásí
 160 591

Slavná Hospůdka U Štěpána z Ano, šéfe! se vrací. Jste báječní, otevřeme, hlásí

Loni v září oznámili, že už nemohou dále a po 14 letech končí. O smutném osudu slavné Hospůdky U Štěpána ve Vojeticích u Sušice, kterou proslavila hlavně účast v pořadu Zdeňka Pohlreicha, tehdy psal kdekdo. Dnes, po několikaměsíční pauze, však majitelé sebrali znovu dostatek energie. „Znovu otevřeme,“ hlásí s nadšením nejen stále početné fanouškovské základně.

Michal Hron26. 3. 2023
Ve vlastní šťávě. Jak (se) vařil český národ podle porevolučních kuchařských knih
 9 387

Ve vlastní šťávě. Jak (se) vařil český národ podle porevolučních kuchařských knih

Řekni mi, co jíš, a já ti povím, kdo jsi! Jídlo svým způsobem skutečně odráží kulturu svých jedlíků a také jejich materiální poměry. A proměnu toho, jak jsme se od roku 1990 stravovali, můžeme sledovat na proměnách kuchařských knih. Materiálu ke zkoumání je dost, vždyť kuchařky představují zhruba desetinu (!) knižního trhu.

Jana Patočková12. 2. 2021
Jan Punčochář: Kuchařské učňáky? Bída
 13 380

Jan Punčochář: Kuchařské učňáky? Bída

Na českém kuchařském učňáku vás vařit nenaučí. Pokud to s řemeslem myslíte vážně, nechejte se třeba i za málo peněz zaměstnat v dobré restauraci, říká v druhém díle rozhovoru vyhlášený šéf Jan Punčochář. A mluví z vlastní zkušenosti. I když on sám kdysi utekl před známým poděsem Zdeňkem Pohlreichem.

Ondřej Tůma17. 10. 2015
Roman Vaněk: Peníze se v gastronomii válí na zemi, jen je málokdo umí sebrat
 5 282

Roman Vaněk: Peníze se v gastronomii válí na zemi, jen je málokdo umí sebrat

„Ohrnujeme nos nad něčím, čemu jsme začali za bolševika říkat hotovka. To je ale paradoxně ta složitá kuchyně. Radši jdeme na idiotský kuřecí plátky s broskvema a eidamem,“ říká v exkluzivním rozhovoru šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk.

Ondřej Tůma8. 6. 2013
Tomáš Karpíšek: Potravinářský průmysl nás všechny šidí

Tomáš Karpíšek: Potravinářský průmysl nás všechny šidí

„Možná pomůže, až se pan Babiš a podobní podnikatelé, kteří vlastní všechno, na co si vzpomenete, rozhodnou pro nějakou dobrou věc. Až dospějí ke svým obchodním a finančním cílům a řeknou si, že je čas, aby si vylepšili jméno investicí do něčeho poctivého, tradičního a opravdu kvalitního,“ říká na adresu českého potravinářství restauratér Tomáš Karpíšek v druhém díle exkluzivního rozhovoru.

Ondřej Tůma17. 9. 2011