Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Výhody, které pro firmu získáte díky systému Money ERP

PR text
PR text
28. 2. 2024

Enterprise Resource Planning (ERP) systémy představují významný nástroj pro moderní podnikání. Nejenže zvyšují efektivitu a zlepšují workflow, ale také nabízejí významné úspory nákladů.

Výhody, které pro firmu získáte díky systému Money ERP
Zdroj: freepik.com

Správně implementovaný ERP systém může pomoci vaší firmě ušetřit peníze a ovlivnit dosažení úspěchu a bezproblémového fungování. Digitalizace a automatizace je v dnešní době nutností pro velké i střední firmy. 

ERP systémy pomáhají na různých odděleních firmy. Ocení ho účetní, obchodníci, manažeři, pracovníci skladu i nákupčí. Systém umožní propojit fungování oddělení do centrálního řízení, čímž získáte pohled na jejich výkon. Zároveň budou mít zaměstnanci důležité informace na jednom místě se snadným přístupem. Jejich reakce budou rychlejší a plánování efektivnější. 

Automatizace podnikových procesů

Automatizace je základním kamenem úspory nákladů ERP systémů. Od účetnictví po správu zákaznických vztahů, ERP systémy redukují potřebu manuální práce, což snižuje chybovost a zvyšuje produktivitu. Například automatizace fakturačního procesu může výrazně snížit čas potřebný pro správu pohledávek.

„Automatizace znamená zjednodušení práce a procesů v rámci jedné firmy. Tyto procesy jsou přitom různé v závislosti na jejím zaměření. Hlavní výhoda automatizace je však v tom, že v rámci firmy výrazně šetří mzdové náklady a usnadňuje práci v back-office.” říká Roman Kalamen, obchodní manažer firmy Seyfor Slovensko a.s. specializující se na systém Money ERP.

Optimalizace skladových zásob a přehledné sklady

ERP systémy pomáhají předcházet přebytečným zásobám a zajišťují, že materiál je k dispozici přesně kdy je potřeba, což minimalizuje náklady na skladování a ztráty z prodlení ve výrobě. Zaměstnanci skladu díky systému mohou ušetřit mnoho času. Systém jim přesně řekne, kde co najdou, a zároveň urychlí příjem a výdej zboží. 

Propojení s externími systémy a vyhodnocování dat

Propojení s externími systémy ocení například e-shopy, lékárenské či hotelové systémy. Snadno tak přenesete informace například ze skladových karet nebo informace o objednávkách či reklamacích. Díky propojení oceníte i možnost analyzovat data v reálném čase. ERP systémy umožňují zobrazit manažerské i účetní pohledy. 

„ERP systém za vás hlídá nejrůznější ukazatele. Máte pod kontrolou ziskovost, výši skladu, statistiky o výkonu vašich oddělení i jednotlivých zaměstnanců. To jsou cenné podklady pro management, který na základě těchto vždy aktuálních analýz, může jednodušeji dělat strategická rozhodnutí.” říká obchodní manažerka Petra Pípalová z Money ERP.

Více o výhodách implementace Money ERP zjistíte v tomto článku.

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
PR text

PR text

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo