Články na téma: vaření
Další články na téma vaření najdete na Peníze.cz.
Velký kvíz pro opravdové pivní znalce. Víte, kde se vaří pivo Rebel, Šohaj, Magor či Hejhula?
Česko je neodmyslitelně spjato s pivní kulturou. Jak někdo v zahraničí řekne, že je Čech, řeč se rychle stočí ke zlatavému moku. Málokdo ale dokáže v konverzaci obsáhnout celý ekosystém minipivovarů v Česku. Plzeň, tu zná každý, ale méně známé značky už jen lokální patrioti nebo opravdoví pivní mazáci. Patříte mezi ně? Otestujte se.
Proč jsou české restaurace drahé aneb Gastronomie je radost, ale...
Ceny v českých restauracích jsou vysoké. Vyšší než třeba ve Španělsku či Itálii. Čím to je? A jak se bude situace vyvíjet?
Roman Vaněk: Procházíme gastronomickou pubertou
V pokračování rozhovoru s Romanem Vaňkem z Pražského kulinářského institutu bude řeč o českém učňovském školství, stravování ve školních jídelnách a natáčení internetového pořadu Peklo na talíři.
Roman Vaněk: Peníze se v gastronomii válí na zemi, jen je málokdo umí sebrat
„Ohrnujeme nos nad něčím, čemu jsme začali za bolševika říkat hotovka. To je ale paradoxně ta složitá kuchyně. Radši jdeme na idiotský kuřecí plátky s broskvema a eidamem,“ říká v exkluzivním rozhovoru šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk.
Minimální kuchyně za 3610 korun: A navždy sbohem, konzervy!
Potřebujete jen pekáč a dva hrnce, pánev, dvě prkénka a dva nože, paličku, metličku, šťouchadlo, síto, struhadlo a pařáček – a podle statistik uvaříte 82 procent jídel.
Čtyřhodinový kuchař Timothy Ferriss filozofuje litinovou pánví
Jak ulovit holuba, vyvrhnout jelena, usmažit hmyz nebo postavit chýši z chvojí? To vše se dozvíte v nové knize na pomezí kuchařky pro začátečníky a filozofie pro pokročilé.