Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Bazén vybírejte tak, aby sloužil vám, ne vy jemu

Protext
Protext
27. 4. 2024
Tiskové zprávy
Bazén vybírejte tak, aby sloužil vám, ne vy jemu
Zdroj: Protext

O vlastním bazénu na zahradu uvažuje stále víc Čechů, koneckonců patříme mezi evropskou bazénovou velmoc. Rok od roku se u nás prodá víc bazénů, lidé ale víc než dřív vyhledávají kvalitu, která vydrží roky.

I vy byste letos rádi dopřáli své rodině vlastní zapuštěný bazén? Cožpak o to, jde o investici, která se v dlouhodobém horizontu rozhodně vyplatí. Jen si při výběru musíte dát pozor, abyste si zbytečně nepřidělali práci a nestali se otrokem bazénu. Možností je totiž moc na to, aby se v nich vyznal člověk, který bazén kupuje poprvé a chce ho na celý život.

Na co si dát při výběru bazénu pozor

Kritérií, která byste měli vzít při výběru zapuštěného bazénu v potaz, je celá řada. Než bezhlavě kývnete na první nabídku, vždy s odborníkem zkonzultujte, co od bazénu čekáte. “Jinak bude vypadat bazén do země pro sportovně založenou rodinu, která si v něm chce dávat denně pořádně do těla a jinak pro seniory, kteří se v něm touží zchladit v letním vedru a sem tam ho využijí pro vnoučata. Proto se s každým naším zákazníkem nejprve bavíme o tom, jak vypadá jeho vysněný bazén bez ohledu na finance,” říkají bazénoví specialisté z rodinné firmy vyrábějící bazény - Bazény Relax.

Hlavním kritériem by neměla být cena

Kdo chce bazén na déle než na pár let, musí se připravit na to, že zaplatí víc než desetitisíce. Třeba zapuštěný laminátový bazén s granitovým povrchem vydrží 30 let i déle v top stavu a starat se o něj v podstatě nemusíte. Stačí mu pár minut vašeho času týdně. Naopak kulatý nadzemní bazén sice bude stát několik tisíc, ale jeho údržba vám zabere spoustu času, peněz a užitek z něj budete mít adekvátní ceně. Navíc ho každoročně budete muset vypustit a složit, což nepřidá materiálu, přírodě, vám a ve finále za pár let budete bazén buď vyhazovat a pořizovat nový nebo na něj úplně zanevřete.

Existuje bezpracný bazén?

Zní to jako sci-fi, ale realita k tomu nemá moc daleko. Majitelé zapuštěných laminátových bazénů granitovým gelem potvrdí, že týdně je údržba bazénu stojí doslova pár minut času.

Jak to?

  • Na začátku stojí ideální kombinace výběru materiálu a technologií. Nechte si v tomto ohledu poradit od zkušených bazénových odborníků. Bazén navrhnou tak, aby pro vás byl radostí, ne starostí.
  • Laminát opatřený gelovou vrstvou vypadá nejen luxusně, ale je krásně hladký. A to i po desetiletích. Díky tomu na stěnách i dně bazénu téměř neulpívají nečistoty. A když už (třeba proto, že nesprávně nastavíte technologie), jdou usazeniny setřít velmi snadno a rychle. Žádné drhnutí.
  • V dnešní době je na vzestupu slaná voda. O soli v kombinaci se solinátorem můžeme říci, že je nejen stejně prospěšná pro organismus jako mořská voda, ale zároveň se postará o téměř dokonalou čistotu vody. A vám ubere práci s čištěním.
  • Stále dostupnější jsou i automatické bazénové vysavače, které odvedou práci za vás. Stroj hodíte do vody a on vyčistí interiér bazénu, zatímco vy si budete dávat ranní kávu.
  • Své udělá i zastřešení bazénu. Zabrání, aby do vody padal jakýkoliv nepořádek a jako bonus vám prodlouží koupací sezónu až na 8 měsíců v roce.

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Sdílejte

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo