Předplatit časopis Finmag

Premiérové klání CZ FIGHTERS FOR VETERANS úspěšně zabodovalo

Protext
Protext
9. 5. 2024
Tiskové zprávy
Premiérové klání CZ FIGHTERS FOR VETERANS úspěšně zabodovalo
Zdroj: Protext

Praha 9. května 2024 (PROTEXT) - V pondělí 6. května naplnil pražskou UNYP arénu charitativní projekt CZ FIGHTERS FOR VETERANS. Jak titul akce napovídá, šlo o podporu českých válečných veteránů. V kleci se tak pro dobrou věc utkali v MMA a boxu vojáci a policisté, kteří vyzvali českou MMA špičku, ale i legendy. Na zápasnické kartě tak figurovali zajímavé osobnosti jako Dvořák, Pokorný, Široký, Humburger, Štummer nebo Přibyl. Premiérový podnik byl zároveň první MMA akcí, jež přímo vysílala Česká televize.

„Výtěžek z charitativní akce, kterou si pod svou záštitu vzalo Ministerstvo obrany, v čele s paní ministryní obrany Janou Černochovou a náčelníkem Generálního štábu Armády České republiky generálem Karlem Řehkou, putuje na podporu českých válečných veteránů, a to prostřednictvím Vojenského fondu solidarity,“ přibližuje jedno z hlavních poslání akce Ondřej Fiala, koordinátor projektu. O významu celé akce hovoří i to, že generál Karel Řehka na charitativní večer zavítal a přímo tak podpořil celý projekt.

Samotná myšlenka se zrodila u 43. výsadkového pluku. Autory projektu jsou podplukovník Petr Matouš (velitel 43. výsadkového pluku) a npor. Ondřej Fiala (asistent výuky Centra tělesné výchovy a sportu Univerzity obrany). Nevelký organizační tým je dále tvořený profesionálním zápasníkem organizace UFC Davidem Dvořákem, Tomášem Kvapilem, Jakubem Synkem a Jaroslavem Pokorným.

„Díky tomu, že šlo o charitativní projekt, tak nám vyšli vstříc jak zástupci Oktagon MMA, UFC i KSW, a proto turnaj měl opravdu kvalitní zastoupení. Vážíme si toho a děkujeme za tento přístup,“ dodává Fiala. Jedním ze sportovních taháků byl tak zápas ostříleného UFC zápasníka Davida Dvořáka. Ten v tříkolovém zápase zdolal na body vyzyvatele velitele výsadkového pluku Petra Matouše. I když tentokrát o samotné výsledky západů tolik nešlo, tak výsledky akce přinesly nejedno překvapení.

  • Kult porazil TKO ve druhém kole Sotolongu (MMA)
  • Hvězda porazil na body Přibyla (Box)
  • Dvořák porazil na body Matouše (MMA UDG)
  • Synek porazil na body Glezga (Box)
  • Dvořáček porazil na body Biletskyiho (Box)
  • Pokorný porazil na body Širokého (Box)
  • Štummer porazil na body Kuklu (MMA)
  • Klauda porazil na body Humburgera (Box)

Veškeré prostředky z plateb přes QR kódy, DMS a darovací šeky sedmi hlavních partnerů projektu v průběhu večera, směřují na Vojenský fond solidarity. Tento fond, vznikl teprve v roce 2015, ale již má skvělé výsledky v pomoci vojákům, jež se ocitli v nelehkých životních situacích. Během galavečera byla vybrána částka přesahující 600.000 Kč, následující den to bylo již více než 700.000 Kč a dary stále přicházejí. K tomu všemu navíc Nadační fond pro Ukrajinu věnoval 100.000 Kč na podporu ukrajinských rodin padlých vojáků.

“Očekáváme celkový finanční přínos darů v hodnotě přesahující 800.000 Kč. Díky této akci se tak podařilo dosáhnout rekordního milníku fondu, a to 40,000.000 Kč. Samozřejmě, že lidé mohou formou DMS i QR kódy přispívat na tento fond i nadále. Odkazy jsou na https://fightersforveterans.cz ,“ dodává na závěr Ondřej Fiala.

 

Zdroj: Realness s.r.o.

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Sdílejte

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo