Předplatit časopis Finmag

Guo Wei z Digital China se podělil s London Business School o „čínský vzor" globálních digitálních inovací

Protext
Protext
23. 5. 2024
Tiskové zprávy
Guo Wei z Digital China se podělil s London Business School o „čínský vzor" globálních digitálních inovací
Zdroj: Protext

Londýn 23. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Guo Wei, předseda představenstva společnosti Digital China, se 21. května na pozvání London Business School (LBS) zúčastnil prestižní přednášky „Řízení digitální organizace", kde se zapojil do diskuze se skupinou budoucích vedoucích pracovníků. S důrazem na trendová témata „umělé inteligence" a „digitální transformace" posluchačům přiblížil digitální filozofii a postupy čínských podniků v éře digitální civilizace.

Společnost Digital China, významný hráč v čínské digitální ekonomice, zúročila více než dvě desetiletí intenzivního působení v národním informačním průmyslu, aby využila sílu digitalizace. Výsledkem je - slovy Guo Weie - „Živý plán digitální transformace Číny", který razí osobitou linii digitální metamorfózy. Příběh transformace společnosti Digital China byl dokonce zařazen do oceňované případové databáze LBS, což podtrhuje jeho význam jako učebního prostředku.

Guo Wei ve své přednášce zdůraznil, že digitální ekonomika nyní tvoří páteř nabídky, přičemž digitální technologie se staly hlavním katalyzátorem ekonomické expanze. Rostoucí tempo globální digitalizace nás žene do epochy digitální civilizace. Pro nadnárodní korporace se pak digitální strategie vyšplhaly na úroveň podnikové strategie a hromadění datových aktiv představuje klíčovou páku pro inovace v podnikání. V rámci tohoto vývoje představuje integrace digitálního cloudu využívajícího umělou inteligenci převratnou technologickou inovaci s potenciálem oživit globální prostředí. Společnost Digital China si cení příležitosti znovu zaujmout svou roli v elitních mezinárodních repozitářích případů obchodních škol a přispět tak k poznání akademické obce. Toto uznání znamená, že digitální a umělá inteligence čínských podniků má celosvětový ohlas a je příkladem postupů světové úrovně.

Profesor Julian Birkinshaw, proděkan a profesor strategie a podnikání na LBS, konstatoval: „Jako globální instituce neustále vyhledáváme exemplární případy po celém světě. Společnost Digital China byla vybrána nejen pro svůj význam v Číně, ale také díky sofistikované implementaci digitálních technologií, která je příkladem adaptability a přináší našim studentům neocenitelné poznatky o současném podnikatelském prostředí. Příběh společnosti Digital China vyjadřuje filozofii pana Guo Weie - digitalizace přesahuje roli pouhého procesu; ztělesňuje existenční opodstatnění firem. Právě díky této filozofii jsme se rozhodli zařadit Digital China do našich případových studií."

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2419014/Digital_China_s_Guo_Wei_Professor_Julian_Birkinshaw.jpg 

KONTAKT: Xin Wang, wangxinaai@digitalchina.com

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Sdílejte

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo