Předplatit časopis Finmag

Články na téma: franšíza

Další články na téma franšíza najdete na Peníze.cz.

Rozjezd byznysu s už zavedenou značkou: jak na franšízing a co o něm vědět
 5 600

Rozjezd byznysu s už zavedenou značkou: jak na franšízing a co o něm vědět

Franšízing je model podnikání, který v posledních desetiletích nabírá na popularitě po celém světě. Nabízí možnost zapojit se do ověřeného byznysového konceptu a získat podporu zkušeného partnera, takzvaného franšízora. Dnes se v rámci seriálu Jak začít podnikat seznámíme se základními principy franšízingu, objasníme rozdíly oproti jiným formám podnikání, a vysvětlíme si, jak přistoupit k založení franšízy.

Alena Šafrová Drášilová18. 12. 2024
Z korporátu k vlastnímu byznysu. Mám větší zodpovědnost, ale i svobodu, říká franšízantkaBrandInsight
 14 224

Z korporátu k vlastnímu byznysu. Mám větší zodpovědnost, ale i svobodu, říká franšízantka

Dvacet let působila na manažerských pozicích v korporátech, pak se rozhodla změnit směr své kariéry. Jelikož ale nepřicházel ten správný nápad, do světa podnikání se Alena Burešová vrhla jako franšízantka: v Rakovníku otevřela vlastní pobočku Partners Banky. „Ačkoliv mám větší zodpovědnost, paradoxně se cítím svobodněji,“ říká.

Lucie Weissová18. 12. 2024
Maso by mělo být dražší a spotřeba nižší, říká šéf Amasa LacinaBrandInsight

Maso by mělo být dražší a spotřeba nižší, říká šéf Amasa Lacina

České maso na steaky podle jejich gusta prostě neexistovalo. Tak ho začali kuchaři sítě Ambiente produkovat sami. Výrobu masa rozhodně nijak neromantizují. Koneckonců při objemech hovězího a vepřového, kterých jejich Amaso otočí ročně za 170 milionů korun, to ani moc nejde.

Adéla Pavlun13. 8. 2024
Vyvážet, přenést know-how, nebo rovnou otevřít pobočku? Jak na zahraniční expanziJak na podnikání
 5 869

Vyvážet, přenést know-how, nebo rovnou otevřít pobočku? Jak na zahraniční expanzi

Uspěli jste se svou firmou na domácím trhu a rádi byste to zkusili i za hranicemi? Pro vstup na zahraniční trh neexistuje univerzální návod. Vždy je třeba zvažovat situaci, finanční možnosti, potenciál cílového trhu a podmínky, které na něm panují. V dalším dílu seriálu Jak na podnikání se podíváme na to, jakými základními způsoby může podnik oslovit zákazníky v zahraničí. Vezmeme to od těch nejméně finančně náročných, až po ty nejrizikovější a nejnákladnější.

Alena Šafrová Drášilová6. 3. 2024
Chcete rozjet podnikání? Výhody a nevýhody jednotlivých cest k byznysu
 5 508

Chcete rozjet podnikání? Výhody a nevýhody jednotlivých cest k byznysu

Uspět v byznysu neznamená jen mít dobrý nápad nebo produkt. Cest, jak začít podnikat a firmu dál úspěšně rozvíjet, je mnohem víc. Ať už se bavíme o převzetí už fungujícího podniku, podnikání na volné noze nebo třeba franšízy. Přinášíme přehled základních principů, jak začít podnikat.

Alena Šafrová Drášilová20. 9. 2023
Finance jsou super, nikdy vám nedojde zboží na skladě, říká Brejl
 5 987

Finance jsou super, nikdy vám nedojde zboží na skladě, říká Brejl

Svět financí nejsou jen banky či pojišťovny, ale i pobočkové sítě finančních skupin. Svou pobočku pod známým jménem si může otevřít téměř každý, kdo si věří a kdo dokáže splnit potřebné nároky. O tom, jak fungují finanční fanšízy, vypráví ve Finmag podcastu obchodní ředitel Partners Jan Brejl.

Ivo Prax29. 10. 2021
Petr Borkovec: Světové finance na dosah ruky

Petr Borkovec: Světové finance na dosah ruky

Exkluzivní rozhovor s Petrem Borkovcem, generálním ředitelem a spolumajitelem finančněporadenské společnosti Partners Financial Services, o novém konceptu finančního poradenství. Přesvědčí síť poboček, v nichž si během návštěvy otevřete účet, zařídíte pojistku a začnete investovat, Čechy, že finanční poradenství je tu opravdu pro každého?

Martin Vlnas30. 6. 2012
Český restauratér dobývá Ameriku. Exkluzivní rozhovor s Tomášem Karpíškem

Český restauratér dobývá Ameriku. Exkluzivní rozhovor s Tomášem Karpíškem

V prvním ze dvou dílů rozhovoru s majitelem sítě restaurací Ambiente se dozvíte, jak těžké je otevírat podnik v New Yorku, že v Americe jsou taky složitá pravidla, ale nikdo se je nepokouší obcházet, ale také proč je v Česku málo kvalitních kuchařů.

Ondřej Tůma10. 9. 2011