Články na téma: franšíza
Další články na téma franšíza najdete na Peníze.cz.
Maso by mělo být dražší a spotřeba nižší, říká šéf Amasa Lacina
České maso na steaky podle jejich gusta prostě neexistovalo. Tak ho začali kuchaři sítě Ambiente produkovat sami. Výrobu masa rozhodně nijak neromantizují. Koneckonců při objemech hovězího a vepřového, kterých jejich Amaso otočí ročně za 170 milionů korun, to ani moc nejde.
Vyvážet, přenést know-how, nebo rovnou otevřít pobočku? Jak na zahraniční expanzi
Uspěli jste se svou firmou na domácím trhu a rádi byste to zkusili i za hranicemi? Pro vstup na zahraniční trh neexistuje univerzální návod. Vždy je třeba zvažovat situaci, finanční možnosti, potenciál cílového trhu a podmínky, které na něm panují. V dalším dílu seriálu Jak na podnikání se podíváme na to, jakými základními způsoby může podnik oslovit zákazníky v zahraničí. Vezmeme to od těch nejméně finančně náročných, až po ty nejrizikovější a nejnákladnější.
Chcete rozjet podnikání? Výhody a nevýhody jednotlivých cest k byznysu
Uspět v byznysu neznamená jen mít dobrý nápad nebo produkt. Cest, jak začít podnikat a firmu dál úspěšně rozvíjet, je mnohem víc. Ať už se bavíme o převzetí už fungujícího podniku, podnikání na volné noze nebo třeba franšízy. Přinášíme přehled základních principů, jak začít podnikat.
Finance jsou super, nikdy vám nedojde zboží na skladě, říká Brejl
Svět financí nejsou jen banky či pojišťovny, ale i pobočkové sítě finančních skupin. Svou pobočku pod známým jménem si může otevřít téměř každý, kdo si věří a kdo dokáže splnit potřebné nároky. O tom, jak fungují finanční fanšízy, vypráví ve Finmag podcastu obchodní ředitel Partners Jan Brejl.
Petr Borkovec: Světové finance na dosah ruky
Exkluzivní rozhovor s Petrem Borkovcem, generálním ředitelem a spolumajitelem finančněporadenské společnosti Partners Financial Services, o novém konceptu finančního poradenství. Přesvědčí síť poboček, v nichž si během návštěvy otevřete účet, zařídíte pojistku a začnete investovat, Čechy, že finanční poradenství je tu opravdu pro každého?
Český restauratér dobývá Ameriku. Exkluzivní rozhovor s Tomášem Karpíškem
V prvním ze dvou dílů rozhovoru s majitelem sítě restaurací Ambiente se dozvíte, jak těžké je otevírat podnik v New Yorku, že v Americe jsou taky složitá pravidla, ale nikdo se je nepokouší obcházet, ale také proč je v Česku málo kvalitních kuchařů.