Předplatit časopis Finmag

Novou předsedkyní Sdružení nájemníků ČR je Lenka Veselá

Protext
Protext
15. 5. 2024
Tiskové zprávy
Novou předsedkyní Sdružení nájemníků ČR je Lenka Veselá
Zdroj: Protext

Praha 15. května 2024 (PROTEXT) - Předsedkyní Sdružení nájemníků ČR (SON) se stala advokátka Lenka Veselá. Ve funkci nahradila Milana Tarabu, jenž toto občanské sdružení vedl dvě desetiletí. SON působí na celém území České republiky, poskytuje bezplatné právní a související odborné poradenství v oblasti nájemního, družstevního i vlastnického bydlení a je jedinou tuzemskou organizací, která zastupuje a hájí práva nájemců, uživatelů bytů a domů.

„Mým cílem je navázat na dlouhodobou, záslužnou a profesionální práci Milana Taraby, se kterým jsem řadu let úzce spolupracovala. Nepřicházím do nového prostředí a problematiku sdružení dobře znám. I nadále budeme poskytovat kvalitní odborné poradenství nejen všem uživatelům bytů, ale i pronajímatelům, zejména obcím. Našimi poradci jsou advokáti s dlouholetou praxí a další zkušení odborníci v oblasti nemovitostí,“ uvedla Lenka Veselá, která dosud vykonávala funkci místopředsedkyně SON.

Mezi další cíle a aktivity Sdružení nájemníků ČR patří například snaha o zlepšení právních předpisů a větší vyváženost vztahů mezi nájemníky a pronajímateli, pořádání besed, školení a konferencí s cílem vzdělávat občany a pracovníky organizací, které poskytují služby a poradenství v oblasti bydlení, nebo šíření osvěty a pomoci občanům v sociální nouzi.

„Jsem přesvědčen, že Lenka Veselá přinese do naší organizace nové impulzy a že SON bude pokračovat v šíření etických principů v rámci nájemního bydlení,“ dodal čestný předseda sdružení Milan Taraba.

Sdružení nájemníků ČR letos v dubnu otevřelo v Ostravě a Hradci Králové dvě nová regionální poradenská centra. Celkem jich napříč republikou provozuje dvě desítky.

 

O Sdružení nájemníků ČR (SON)

Sdružení nájemníků ČR je občanské sdružení, poskytuje právní a další odborné poradenství v oblasti bytové problematiky formou bezplatných osobních či e-mailových konzultací. Regionální poradenská centra s kontaktními místy jsou na celém území ČR, občané v nich získají konkrétní pomoc v oblastech nájemního, družstevního i vlastnického bydlení, problematice vyúčtování služeb, poskytování státní sociální podpory aj.

www.son.cz

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Sdílejte

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo