Předplatit časopis Finmag

Oldřich Vávra

Oldřich Vávra
Kontaktujte autora
Odborný asistent a lektor na katedře marketingu Fakulty podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze. Dlouhodobě se věnuje oblasti marketingu a průzkumu trhu.
Rodičovská v Česku je abnormálně štědrá, zkraťme ji! Profitovat z toho můžou všichnikomentář
 10 384

Rodičovská v Česku je abnormálně štědrá, zkraťme ji! Profitovat z toho můžou všichni

Česká míra nezaměstnanosti zůstává jednou z nejnižších v EU, což škrtí rozvoj byznysu a tuzemské ekonomiky. V porovnání s ostatními evropskými státy je Česko také zemí s jednou z nejdelších rodičovských dovolených. Nabízí se proto úvaha, která mnohé zaručeně zvedne ze židle: rodičovskou dovolenou zkrátit a motivovat tak lidi k rychlejšímu návratu do práce. Pomůže to?

11. 7. 2024
Dost bylo stereotypů! Česká populace stárne, budoucnost je v seniorechkomentář
 5 695

Dost bylo stereotypů! Česká populace stárne, budoucnost je v seniorech

Populační vývoj je neúprosný: do seniorního věku brzy přivede extrémně početnou skupinu Čechů narozených v 70. letech. Generace takzvaných Husákových dětí tak bude mít zásadní dopady nejen na vládní politiky, ale i na kulturu, zábavu, média a především byznys. Je proto potřeba zapomenout na dokola omílané stereotypy. A přizpůsobit se.

4. 7. 2024
Dospělé děti a infantilní dospělí. Trh hraček se mění, je potřeba se přizpůsobitkomentář

Dospělé děti a infantilní dospělí. Trh hraček se mění, je potřeba se přizpůsobit

Blahobytná společnost se infantilizuje. Hračky si stále víc pořizují dospělí, děti o ně naopak ztrácejí zájem a dávají přednost technologiím. Dlouho stagnující trh s hračkami se mění. Co s ním bude dál?

5. 6. 2024
SUV nejsou jen móda aneb Když se byznys řídí podle metruglosa

SUV nejsou jen móda aneb Když se byznys řídí podle metru

Možná vás překvapí, co všechno ovlivňuje český i světový byznys. Třeba i jen to, jak vysocí vlastně jsme. Rosteme a s námi i věci, které nás obklopují.

15. 3. 2024