Články na téma: Olomoucký kraj
Další články na téma Olomoucký kraj najdete na Peníze.cz.
Pod palcem má technologický skvost. Chceme být plně soběstační, říká šéf robotického centra
Budova robotického centra v Kojetíně je desátou generací vývojové řady distribučního centra vybaveného nejmodernější robotickou technologií. V Česku jde o logistický unikát. „Jsme na cestě k tomu, abychom do roku 2025 napájeli své provozy pouze z obnovitelných zdrojů," tvrdí Jan Vavřík, šéf distribučního centra v Kojetíně.
Opustil svět IT, aby si splnil sen. Nejíst blbě je základ, říká majitel Živiny
Martin a Markéta Kuderovi se v době pandemie dočasně přestěhovali z Prahy na Moravu. Započala tím i jejich cesta ke společnému podnikání, které dnes zaměstnává nejen je, ale další desítky lidí. Stačila jim k tomu společná láska k dobrému a zdravém jídlu a vyladěný rodinný recept. Kudera si tím splnil svůj odvěký sen, kvůli kterému neváhal opustit ani obecně perspektivní svět IT.
Hudební nástroje z 3D tiskárny? Dodávat budeme klidně na Mars, hlásí výrobci
Měl to být hec. Vytiskneme cello a pověsíme ho na zeď. Dnes jsou jediní na světě, kterým stačí k výrobě hudebních nástrojů 3D tiskárna. Jan Tobolík a Ondřej Kratochvíl vyprávějí o své posedlosti vůní popcornu i revoluci, kterou přerovské Sensio.cz v hudební branži ještě způsobí.
Klapkové impérium pohádkově roste. ABO valve vyhlíží svou první miliardu
Svým dětem vždycky říká, že stejně jako hloupý Honza musí jednou sbalit to nejnutnější a vyrazit do světa na zkušenou. Podobně to udělal také on. Potkal princeznu, získal půl království v podobě ABO valve a dnes dělá s majiteli zlatých dolů pohádkový byznys. Pavel Pohořský se svou ženou Petrou tvrdí, že mít toulavé boty se zatraceně vyplatí.
Česká whisky z Hané. Palírna Tōsh oživuje dílo komunistických potentátů
Do Těšetic na Olomoucku alkohol zkrátka patří. Pivo a pálenka se tady v bývalém klášterním pivovaru a lihovaru dělaly už od konce 16. století. I proto sem v sedmdesátých letech komunističtí potentáti umístili první výrobnu whisky v bývalém Československu. Jiří Omelka si před pár lety řekl, že na tohle je škoda nenavázat. Tradici teď oprašuje a do pár let chce mít největší palírnu sladové whisky v zemi. Lokální podmínky na to má ideální.
Navzdory lockdownu tlačí byznys dál. K hostelu s restaurací přidali kavárnu
V létě v době uvolnění si trochu oddechli, na podzim otevřeli novou kavárnu a znovu rozjeli e-shop s vlastními produkty. I přes náročné období tvrdých vládních opatření to ale spolumajitele olomouckého hostelu Long Story Short a přidružené restaurace s pekárnou Eatery&Bakery nikdy nenapadlo vzdát. A vyplácí se to.
Nejnovější podcasty