Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s., IČO: 07207298, sídlo: Praha

Subjekt ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s. spolek. V obchodním rejstříku je zapsána pod spisovou značkou L 70367/MSPH. Společnost vznikla 10. 7. 2018 a sídlí na adrese U hráze 302/9, 100 00 Praha - Strašnice. IČO společnosti je 07207298.

ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s. - výpis z obchodního rejstříku k datu 6. 5. 2024

Aktuální rejstřík
RES

Základní informace o ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s. - dle obchodního rejstříku

Datum vzniku a zápisu
10. 7. 2018
Název
ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s.
zapsáno 10. 7. 2018
Adresa sídla společnosti
U hráze 302/9, 100 00 Praha - Strašnice
zapsáno 10. 7. 2018
IČO
07207298
zapsáno 10. 7. 2018
Právní forma
Spolek
zapsáno 10. 7. 2018
Spisová značka
L 70367/MSPH Městský soud v Praze
zapsáno 10. 7. 2018
Účel
Pracovní náplní spolku bude spojovat jednotlivce i organizace, zabývající se popularizací a prezentací archeologie a příbuzných věd široké veřejnosti s důrazem na její vzdělávání na všech úrovních. Vizí spolku je postupné celostátní působení, posilování vztahu široké veřejnosti k archeologii a budování pozitivního přístupu národa k archeologickému kulturnímu dědictví, pořádání workshopů pro školy, pedagogy i veřejnost.
zapsáno 10. 7. 2018
Název nejvyššího orgánu
Členská schůze
zapsáno 10. 7. 2018
Rizikovost společnosti Rizikovost společnosti
Co zde najdete
Kontaktní údaje
Poslední změny a události
Informace o podnikání a činnosti
Personální obsazení, vedení
Vizualizace vztahů
Hodnocení společnosti
Sídlo společnosti na mapě

Kontaktní údaje

Živé firmy

Pro tento subjekt neevidujeme žádné kontaktní údaje.

Přidat kontaktní údaje

Poslední změny a události ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s. - dle obchodního rejstříku

28. 7. 2023
Zapsán člen statutárního orgánu PhDr. Kamila Věšínová, Ph.D., jako předsedkyně
28. 7. 2023
Vymazán člen statutárního orgánu PhDr. Kamila Remišová Věšínová, Ph.D.
28. 7. 2023
Zapsán skutečný majitel PhDr. Kamila Věšínová, Ph.D., jako přímý skutečný majitel; skutečný majitel podle § 4 zákona č. 3. 7/2. 02. 1. sb.
28. 7. 2023
Vymazán skutečný majitel PhDr. Kamila Remišová Věšínová, Ph.D.
1. 10. 2022
Změna funkce: PhDr. Kamila Remišová Věšínová, Ph.D. z přímý skutečný majitel; osoba s koncovým vlivem na přímý skutečný majitel; skutečný majitel podle § 4 zákona č. 37/2021 sb.

Vizualizace vztahů osob a společností - ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s.

Informace o podnikání a činnosti ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s. - dle obchodního rejstříku

Předmět vedlejší hospodářské činnosti
Vzdělávací aktivity a organizace vzdělávacích akcí Pořádání workshopů pro veřejnost, školy a pedagogy: rukodělné, zážitkové, poznávací, v prostorách jednotlivých institucí (spolků, sdružení, klubů) i pod širým nebem. Nabídka programů institucím, které do podobných aktivit nebývají často zapojeny (domovy důchodců, dětské domovy, ústavy sociální péče zejména formou rukodělných činností, doplněných o archeologické zajímavosti) Pomoc s přípravou popularizačních i odborných publikací: včetně grafiky, redakční práce i překladů Spolupráce na inovaci a doplnění obsahů již existujících vzdělávacích portálů Pořádání workshopů pro popularizátory archeologie a příbuzných věd: neformální metodická setkání se zájemci, sdílení zkušeností, předávání poznatků, odborné konzultace. Působení na pedagogy dějepisu v rámci akreditovaných lektorských workshopů: metodická setkání, předávání know-how, předávání praktických tipů a nabídka programů pro školy Individuální nebo skupinové konzultace: určené zejména pro popularizátory, školní pedagogy a muzejní pedagogy Archeoškolička: nabídka zajímavé edukační mimoškolní aktivity Pořádání a spolupořádání akcí v oblasti Living Prehistory: realizace vlastních akcí i nabídka přípravy akcí na míru, podíl na organizaci zavedených akcí (např. Krumbenowe, Mezinárodní den archeologie, Pravěké jaro, atd.) Příprava edukačních materiálů: mimo jiné pracovních listů: obecné ke stažení online, nabídka přípravy pracovních listů na míru (podle regionu, období, tématu, atd.) Zprostředkování exkurzí a tematických vycházek na archeologické lokality: důraz na regionální archeologii a regionální rozvoj, podpora turismu a komunitních aktivit Pomoc s přípravou propagačních materiálů: propagační materiály k akcím (včetně grafické úpravy), vymýšlení PR, názvů a obsahu akcí, odborné i neformální konzultace nad zvolenými tématy Zprostředkování odborných lektorů: podle požadovaného tématu akce/přednášky/workshopu Archeologické přednášky: členů spolku i zajištění lektorů. Přednášky budou mít různou úroveň odbornosti v závislosti na cílové skupině Spolupráce na pořádání odborných konferencí: zaměřených na české a postupně i zahraniční archeology Multimediální prezentace: propojování archeologických témat s uměním i dalšími vědními obory, profesionální úroveň. Výstavy a expozice: vlastní výstavy i nabídka pomoci s tvorbou výstav a expozic jiných subjektů. Vydávání publikací: například cyklus vzdělávacích komiksů Den v životě, regionální publikace prezentující prehistorii dané oblasti, učebnice dějepisu, Nabídka odborných překladů do angličtiny: překlady celých textů i shrnutí a abstraktů
zapsáno 10. 7. 2018

Personální obsazení, vedení ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s. - dle obchodního rejstříku

Statutární orgán ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s. - dle obchodního rejstříku

Předsedkyně
PhDr. Kamila Remišová Věšínová, Ph.D.
U hráze, 100 00 Praha - Strašnice
Den vzniku funkce: 10. 7. 2018
zapsáno 10. 7. 2018 vymazáno 28. 7. 2023
Předsedkyně
PhDr. Kamila Věšínová, Ph.D.
U hráze, 100 00 Praha - Strašnice
Den vzniku funkce: 10. 7. 2018
zapsáno 28. 7. 2023
Počet členů
5
zapsáno 10. 7. 2018
Způsob jednání
Předsedkyně je statutárním orgánem spolku, která je oprávněna za něj jednat ve všech věcech, zejména pak je oprávněna rozhodovat o otázkách spojených s fungováním spolku, včetně dispozic s jeho majetkem, s výjimkou majetku nemovitého, přijímat zaměstnance spolku, ukončovat jejich pracovní poměr, a rozhodovat o všech jejich pracovních záležitostech. Za spolek může jednat rovněž předsedkyní zmocněný člen nebo zaměstnanec spolku. Nejvyšším orgánem spolku je schůze všech jeho členů členská schůze. Členská schůze rozhoduje o všech důležitých věcech týkajících se spolku, zejména: schvaluje stanovy spolku a změny těchto stanov, volí předsedu a odvolává jej, schvaluje zprávu o činnosti spolku za předcházející rok určuje a schvaluje strategický plán spolku a jeho cíle na příští období, schvaluje přihlášky nových členů a rozhoduje o vyloučení členů, rozhoduje o vstupu spolku do právnických osob, rozhoduje o členství spolku v mezinárodních organizacích, koalicích a kampaních, schvaluje rozpočet spolku na příští období rozhoduje o zániku spolku.
zapsáno 10. 7. 2018

Kontrolní komise ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s. - dle obchodního rejstříku

Členka kontrolní komise
Mgr. Drahomíra Malyková, Ph.D.
Nad obcí II, 140 00 Praha - Krč
Den vzniku členstvi: 10. 7. 2018
zapsáno 10. 7. 2018
Předseda kontrolní komise
doc. PhDr. Peter Pavúk, Ph.D.
Drobného 18, 841 01 Bratislava, Slovenská republika
Den vzniku funkce: 10. 7. 2018
Den vzniku členstvi: 10. 7. 2018
zapsáno 10. 7. 2018
Člen kontrolní komise
PhDr. Ivo Štefan, Ph.D.
Horní, 140 00 Praha - Nusle
Den vzniku členstvi: 10. 7. 2018
zapsáno 10. 7. 2018 vymazáno 1. 9. 2021
Člen kontrolní komise
PhDr. Ivo Štefan, Ph.D.
U družstva Život, 140 00 Praha - Nusle
Den vzniku členstvi: 10. 7. 2018
zapsáno 1. 9. 2021
Počet členů
3
zapsáno 10. 7. 2018
Členy kontrolní komise volí a odvolává členská schůze z řad členů spolku. Kontrolní komise si ze svého středu může zvolit zástupce kontrolní komise, který ji zastupuje při jednání s ostatními orgány spolku a dalšími osobami zúčastněnými na činnosti spolku. Kontrolní komise se zodpovídá členské schůzi. Členství v kontrolní komisi není slučitelné s členstvím v členské schůzi spolku. Úkolem kontrolní komise je kontrolovat, zda činnost orgánů spolku a hospodaření spolku probíhá v souladu s obecně platnými předpisy, stanovami, organizačními normami spolku a rozhodnutími členské schůze a výboru. Kontrolu provádí kontrolní komise nezávisle na ostatních orgánech, na základě vlastního rozhodnutí kdykoliv v průběhu roku, nejméně však jednou ročně, v rámci odsouhlasení roční závěrky hospodaření. Kontrolní komise je oprávněna nahlížet do všech dokladů spolku a dát přezkoumat roční závěrku nezávislým auditorem. O výsledku kontroly předá kontrolní komise do 14 dnů předsedovi a následně členské schůzi písemnou zprávu. Zpráva musí obsahovat stručný záznam o postupu kontroly, výčet kontrolovaných oblastí, zjištěné nedostatky, jména osob, které za ně nesou odpovědnost a návrh na opatření k nápravě. Všichni členové, výbor spolku i zaměstnanci jsou povinni s kontrolní komisí v průběhu kontroly spolupracovat a poskytovat jí potřebné informace či vysvětlení a další požadovanou součinnost. Nesouhlasí-li odpovědné osoby se závěry kontrolní komise, mají právo připojit k revizní zprávě své písemné vyjádření.
zapsáno 10. 7. 2018

Skuteční majitelé ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s. - dle obchodního rejstříku

Přímý skutečný majitel; Osoba s koncovým vlivem
PhDr. Kamila Remišová Věšínová, Ph.D.
U hráze, 100 00 Praha - Strašnice
Automatický průpis: ano
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Pozice člena statutárního orgánu.
Den, do kterého byla osoba skutečným majitelem: 1. 10. 2022
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 10. 7. 2018
zapsáno 1. 6. 2021 vymazáno 1. 10. 2022
Přímý skutečný majitel; Skutečný majitel podle § 4 zákona č. 37/2021 Sb.
PhDr. Kamila Remišová Věšínová, Ph.D.
U hráze, 100 00 Praha - Strašnice
Automatický průpis: ano
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Jiná skutečnost.
Pozice člena statutárního orgánu, obdobná pozice nebo zástupce člena.
Den, do kterého byla osoba skutečným majitelem: 28. 7. 2023
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 10. 7. 2018
zapsáno 1. 10. 2022 vymazáno 28. 7. 2023
Přímý skutečný majitel; Skutečný majitel podle § 4 zákona č. 37/2021 Sb.
PhDr. Kamila Věšínová, Ph.D.
U hráze, 100 00 Praha - Strašnice
Automatický průpis: ano
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Jiná skutečnost.
Pozice člena statutárního orgánu, obdobná pozice nebo zástupce člena.
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 10. 7. 2018
zapsáno 28. 7. 2023

Hodnocení společnosti - ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s.

-
0
+

Sídlo společnosti ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s. na mapě

U hráze 302/9, 100 00 Praha - Strašnice

Údaje o ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s., U hráze 302/9, 100 00 Praha - Strašnice, IČO: 07207298 byly staženy 6. 5. 2024 z webové stránky justice.cz a služby RES, která sdružuje několik veřejných rejstříků včetně obchodního rejstříku. Zobrazujeme pouze údaje, které byly zveřejněny na základě zákona v různých rejstřících. Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na této stránce. Vydavatel tímto způsobem zpracovává osobní údaje v souladu s čl. 6 odst. 1 odst. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, tedy pro účely oprávněných zájmů uživatelů této webové služby, která umožňuje, mimo jiné, vyhledávání v rejstřících z jednoho místa, aniž by údaje z těchto rejstříků sdružovala.

Pokud jste na našich stránkách objevili, že uvedená data neodpovídají realitě, zkontrolujte prosím nejdříve, zda chyba není přímo v příslušném zdrojovém rejstříku. Pokud je, obraťte se s žádostí o opravu dat na příslušnou instituci uvedenou na této stránce. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Často kladené otázky

  • Spolek ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s. sídlí na adrese: U hráze 302/9, 100 00 Praha - Strašnice.
  • Spolek ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s. má IČO 07207298.
  • Spolek ArcheoPop - vzdělávací centrum, z.s. vznikl 10. 7. 2018.

Výběr redakce

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo