Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

DŮL ARCHITEKTURY, z.s., IČO: 22748440, sídlo: Havířov

Subjekt DŮL ARCHITEKTURY, z.s. spolek. V obchodním rejstříku je zapsána pod spisovou značkou L 10239/KSOS. Společnost vznikla 1. 1. 2014 a sídlí na adrese Přímá 1331/3, 736 01 Havířov - Podlesí. IČO společnosti je 22748440.

DŮL ARCHITEKTURY, z.s. - výpis z obchodního rejstříku k datu 4. 5. 2024

Aktuální rejstřík
RES

Základní informace o DŮL ARCHITEKTURY, z.s. - dle obchodního rejstříku

Datum zápisu
1. 1. 2014
Datum vzniku
16. 3. 2012
Název
DŮL ARCHITEKTURY
zapsáno 1. 1. 2014 vymazáno 26. 8. 2014
DŮL ARCHITEKTURY, z.s.
zapsáno 26. 8. 2014
Adresa sídla společnosti
Přímá 1331/3, 736 01 Havířov - 73601
zapsáno 1. 1. 2014 vymazáno 4. 3. 2014
Přímá 1331/3, 736 01 Havířov - Podlesí
zapsáno 4. 3. 2014
IČO
22748440
zapsáno 1. 1. 2014
Právní forma
Spolek
zapsáno 1. 1. 2014
Spisová značka
L 10239/KSOS Krajský soud v Ostravě
zapsáno 1. 1. 2014
Účel
1. Osvěta v oblasti architektury města Havířova a Severní Moravy Šířit osvětu ohledně specifického urbanismu a architektury města, představit významné místní architekty a umělce, ať už minulé nebo současné. Ukázat veřejnosti jejich realizované stavby i nerealizované návrhy. Účast ve správních i jiných řízeních týkajících se zásahů do architektury a urbanismu města. Podpora veřejnosti v jejích oprávněných požadavcích na kvalitu kulturně sociálního prostředí.
zapsáno 26. 8. 2014 vymazáno 18. 3. 2015
2. Záchrana architektonicky cenných budov Zabránit plánované demolici vlakového a autobusového nádraží v Havířově. Chránit další architektonicky zajímavé budovy, objekty a sochy ve veřejném prostoru před necitlivými stavebními úpravami nebo demolicí. Za tímto účelem ochrany svolávat demonstrace a organizovat petiční stánky ve veřejném prostoru.
zapsáno 26. 8. 2014 vymazáno 18. 3. 2015
3. Kulturní centrum Zřízení a provoz kulturního centra. Centrum bude působit v Havířově a bude živou institucí. Bude pořádat pravidelně výstavy, koncerty, divadelní představení, filmový klub apod. Svou činností bude podporovat mladé lidi v regionu, jejich rozvoj na poli kultury, umění a hudby. Mladí lidé budou spolupracovat na programu centra. Kulturně vzdělávací činnost bude vyplňovat mezeru v kulturní nabídce města pro občany.
zapsáno 26. 8. 2014 vymazáno 18. 3. 2015
7. Výstavní činnost Organizovat výstavy, expozice, happeningy v Havířově a okolí. Tyto výstavy, expozice a happeningy budou zaměřeny na moderní a současné umění. Spolupracovat na těchto akcích, spolupráce s regionálními či lokálními partnery a samosprávnými celky.
zapsáno 26. 8. 2014 vymazáno 18. 3. 2015
4. Pořádání akcí pro veřejnost Zajišťovat a pořádat přednášky pro veřejnost o architektuře a urbanismu a umění o architektonicky zajímavých budovách a objektech. Pořádat diskuse na témata týkající se architektury ve městě nebo také v jeho okolí. Pořádat komentované procházky městem pro veřejnost za účelem seznámení veřejností s historií a současností města, jeho architektury a urbanismu. Pořádat tématické přednášky pro veřejnost o architektuře, urbanismu a umění. Organizovat workshopy. To znamená ideově řešit jednotlivé části města jako architektonické úkoly. Výsledky práce pak publikovat, dále veřejně projednávat a nabídnout je městu bezplatně k dispozici. Naším cílem je zapojit občany do formování města a do jeho budoucího vývoje. Vést dialog s městem ohledně jeho plánů a aktivit týkajících se architektonicky významných staveb. Sledovat a veřejně hodnotit aktivity a stavební akce města týkající se architektury a urbanismu, také o tom informovat veřejnost na internetových stránkách a popřípadě v denním tisku.
zapsáno 26. 8. 2014 vymazáno 18. 3. 2015
5. Spolupráce se školami Spolupracovat s místními školami (mateřské školy, základní školy, gymnázia, střední odborné školy) a již u mladých lidí vytvářet cit a vztah k architektuře. Zapojit studenty vysokých škol architektury a umění zadáváním současných problémových témat, pořádání kurzů a společných diskusí. Spolek bude aktivně spolupracovat s vysokými školami. Svým fungováním se bude snažit podpořit vznik samostatné fakulty architektury v Ostravě.
zapsáno 26. 8. 2014 vymazáno 18. 3. 2015
6. Tvůrčí autorská činnost: publikační, informační a poradenská Vyvíjet autorskou činnost samostatnou nebo navazující na akce pořádané spolkem. Vytvářet publikace, jejich tisk a distribuci. Publikace, knihy, časopisy, letáky a ostatní tiskoviny. Publikace laické pro veřejnost, tak i odborné na základě provedeného výzkumu. Informační činnost pro veřejnost týkající se fungování města, magistrátu a dalších organizací zřizovaných městem. Tvorba příslušných internetových webových stránek a on line dokumentů. Poskytovaní poradenství týkající se architektury, urbanismu, umění, kultury, společnosti, životního prostředí a stavu věcí ve městě Havířov.
zapsáno 26. 8. 2014 vymazáno 18. 3. 2015
8. Ochrana životního prostředí Ochrana přírody a krajiny. Ochrana kulturních hodnot a krajinného rázu urbanizované i neurbanizované krajiny. Zastavení úbytku zeleně v zastavěných územích města. Podpora kvalitativního rozvoje území Havířova v souladu se zásadami trvale udržitelného rozvoje.
zapsáno 26. 8. 2014 vymazáno 18. 3. 2015
Hlavním formou dosahování cílů spolku je poskytování obecně prospěšných činností v oblastech ochrany životního, ochrany zdraví osob a vzdělávání a výchovy, a to zejména: a) ekologická výchova a osvěta, b) zadávání a zpracování ekologických expertíz, c) podpora veřejnosti v jejích oprávněných požadavcích na kvalitu životního prostředí, d) organizování veřejných besed, seminářů, výstav a kulturních akcí, e) organizování petičních akcí, veřejných sbírek, informačních kampaní, shromáždění a dalších aktivit za účelem naplňování cílů spolku, f) spolupráce s regionálními či lokálními partnery a samosprávnými celky, g) účast ve správních i jiných řízeních, h) poskytování obecně prospěšných činností v oblastech cílů spolku.
zapsáno 26. 8. 2014
1. Osvěta v oblasti architektury města Havířova a Severní Moravy. Šířit osvětu ohledně specifického urbanismu a architektury města, Představit významné místní architekty a umělce, ať už minulé nebo současné. Ukázat veřejnosti jejich realizované stavby i nerealizované návrhy. Účast ve správních i jiných řízeních týkajících se zásahů do architektury a urbanismu města. Podpora veřejnosti v jejích oprávněných požadavcích na kvalitu kulturně sociálního prostředí.
zapsáno 18. 3. 2015
2. Záchrana architektonicky cenných budov. Chránit architektonicky cenné a zajímavé budovy, objekty a sochy ve veřejném prostoru před necitlivými stavebními úpravami nebo demolicí. Za tímto účelem ochrany svolávat demonstrace a organizovat petiční stánky ve veřejném prostoru.
zapsáno 18. 3. 2015
3. Kulturní centrum. Zřízení a provoz kulturního centra. Centrum bude působit v Havířově a bude živou institucí. Bude pořádat pravidelně výstavy, koncerty, divadelní představení, filmový klub apod. Svou činností bude podporovat mladé lidi v regionu, jejich rozvoj na poli kultury, umění a hudby. Mladí lidé budou spolupracovat na programu centra. Kulturně vzdělávací činnost bude vyplňovat mezeru v kulturní nabídce města pro občany.
zapsáno 18. 3. 2015
4. Pořádání akcí pro veřejnost. Zajišťovat a pořádat přednášky pro veřejnost o architektuře a urbanismu a umění o architektonicky zajímavých budovách a objektech. Pořádat diskuse na témata týkající se architektury ve městě nebo také v jeho okolí. Pořádat komentované procházky městem pro veřejnost za účelem seznámení veřejností s historií a současností měst, jeho architektury a urbanismu. Pořádat tematické přednášky pro veřejnost o architektuře, urbanismu a umění. Organizovat workshopy. To znamená ideově řešit jednotlivé části města jako architektonické úkoly. Výsledky práce pak publikovat, dále veřejně projednávat a nabídnout je městu bezplatně k dispozici. Naším cílem je zapojit občany do formování města a do jeho budoucího vývoje. Vést dialog s městem ohledně jeho plánů a aktivit týkajících se architektonicky významných staveb. Sledovat a veřejně hodnotit aktivity a stavební akce města týkajících se architektury a urbanismu, také o tom informovat veřejnost na internetových stránkách a popřípadě v denním tisku.
zapsáno 18. 3. 2015
5. Spolupráce se školami. Spolupracovat s místními školami (mateřské školy, základní školy, gymnázia, střední odborné školy) a již u mladých lidí vytvářet cit a vztah k architektuře. Zapojit studenty vysokých škol architektury a umění zadáváním současných problémových témat, pořádání kurzů a společných diskusí. Spolek bude aktivně spolupracovat s vysokými školami. Svým fungováním se bude snažit podpořit vznik samostatné fakulty architektury v Ostravě.
zapsáno 18. 3. 2015
6. Tvůrčí autorská činnost: publikační, informační a poradenská. Vyvíjet autorskou činnost samostatnou nebo navazující na akce pořádané spolkem. Vytvářet publikace, jejich tisk a distribuci. Publikace, knihy, časopisy, letáky a ostatní tiskoviny. Publikace laické pro veřejnost tak i odborné na základě provedeného výzkumu. Informační činnost pro veřejnost týkající se fungování města, magistrátu a další organizací zřizovaných městem. Tvorba příslušných internetových webových stránek a on line dokumentů. Poskytovaní poradenství týkající se architektury, urbanismu, umění, kultury, společnosti, životního prostředí a stavu věcí ve městě Havířov.
zapsáno 18. 3. 2015
7. Výstavní činnost. Organizovat výstavy, expozice, happeningy v Havířově a okolí. Tyto výstavy, expozice a happeningy budou zaměřeny na moderní a současné umění. Spolupracovat na těchto akcích spolupráce s regionálními či lokálními partnery a samosprávnými celky.
zapsáno 18. 3. 2015
8. Ochrana životního prostředí. Ochrana přírody a krajiny. Ochrana kulturních hodnot a krajinného rázu urbanizované i neurbanizované krajiny. Usilovat o zastavení úbytku zeleně v zastavěných územích města. Podpora kvalitativního rozvoje území Havířova v souladu se zásadami trvale udržitelného rozvoje.
zapsáno 18. 3. 2015
Název nejvyššího orgánu
Členská schůze
zapsáno 26. 8. 2014
Rizikovost společnosti Rizikovost společnosti
Co zde najdete
Kontaktní údaje
Poslední změny a události
Informace o podnikání a činnosti
Personální obsazení, vedení
Vizualizace vztahů
Hodnocení společnosti
Sídlo společnosti na mapě

Kontaktní údaje

Živé firmy

Pro tento subjekt neevidujeme žádné kontaktní údaje.

Přidat kontaktní údaje

Poslední změny a události DŮL ARCHITEKTURY, z.s. - dle obchodního rejstříku

1. 10. 2022
Změna funkce: Ing. Arch. Lucie Kadrmanová Chytilová z přímý skutečný majitel; osoba s koncovým vlivem na přímý skutečný majitel; skutečný majitel podle § 4 zákona č. 37/2021 sb.
1. 10. 2022
Změna funkce: Mgr. art. Marek Chmiel z přímý skutečný majitel; osoba s koncovým vlivem na přímý skutečný majitel; skutečný majitel podle § 4 zákona č. 37/2021 sb.
1. 10. 2022
Změna funkce: Ing. Arch. Adam Guzdek z přímý skutečný majitel; osoba s koncovým vlivem na přímý skutečný majitel; skutečný majitel podle § 4 zákona č. 37/2021 sb.
6. 6. 2022
Změna adresy: člen statutárního orgánu Ing. Arch. Adam Guzdek
6. 6. 2022
Změna adresy: skutečný majitel Ing. Arch. Adam Guzdek

Vizualizace vztahů osob a společností - DŮL ARCHITEKTURY, z.s.

Informace o podnikání a činnosti DŮL ARCHITEKTURY, z.s. - dle obchodního rejstříku

Předmět vedlejší hospodářské činnosti
Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona.
zapsáno 18. 3. 2015

Ostatní skutečnosti DŮL ARCHITEKTURY, z.s. - dle obchodního rejstříku

Ostatní skutečnosti
Počet členů statutárního orgánu: 3
zapsáno 26. 8. 2014
Systém orgánů: Kolektivní (Statutární orgán - výbor)
zapsáno 26. 8. 2014

Personální obsazení, vedení DŮL ARCHITEKTURY, z.s. - dle obchodního rejstříku

Statutární orgán DŮL ARCHITEKTURY, z.s. - dle obchodního rejstříku

Místopředseda
Ing. arch. Adam Guzdek
Moldavská, 625 00 Brno - Bohunice
Den vzniku funkce: 20. 7. 2014
Den vzniku členstvi: 4. 4. 2012
zapsáno 26. 8. 2014 vymazáno 26. 8. 2014
Místopředseda
Ing. arch. Adam Guzdek
Moldavská, 625 00 Brno - Bohunice
Den vzniku funkce: 20. 7. 2014
Den vzniku členstvi: 1. 4. 2012
zapsáno 26. 8. 2014 vymazáno 6. 6. 2022
Člen výboru spolku
Mgr. art. Marek Chmiel
Na Grůni, 736 01 Havířov - Bludovice
Den vzniku členstvi: 25. 2. 2014
zapsáno 26. 8. 2014
Předseda
Ing. arch. Lucie Kadrmanová Chytilová
Přímá, 736 01 Havířov - Podlesí
Den vzniku funkce: 20. 7. 2014
Den vzniku členstvi: 1. 4. 2012
zapsáno 26. 8. 2014 vymazáno 11. 3. 2016
Předseda
Ing. arch. Lucie Kadrmanová Chytilová
Školská, 110 00 Praha - Nové Město
Den vzniku funkce: 20. 7. 2014
Den vzniku členstvi: 1. 4. 2012
zapsáno 11. 3. 2016 vymazáno 18. 3. 2022
Předseda
Ing. arch. Lucie Kadrmanová Chytilová
Řehnice, 294 31 Krnsko - Řehnice
Den vzniku funkce: 20. 7. 2014
Den vzniku členstvi: 1. 4. 2012
zapsáno 18. 3. 2022
Místopředseda
Ing. arch. Adam Guzdek
Kárníkova, 621 00 Brno - Řečkovice
Den vzniku funkce: 20. 7. 2014
Den vzniku členstvi: 1. 4. 2012
zapsáno 6. 6. 2022
Způsob jednání
Předseda zastupuje spolek navenek a činí jeho jménem právní úkony.
zapsáno 26. 8. 2014 vymazáno 18. 3. 2015
Předseda a místopředseda zastupují spolek navenek a samostatně činí jeho jménem právní úkony.
zapsáno 18. 3. 2015

Skuteční majitelé DŮL ARCHITEKTURY, z.s. - dle obchodního rejstříku

Přímý skutečný majitel; Osoba s koncovým vlivem
Ing. arch. Adam Guzdek
Moldavská, 625 00 Brno - Bohunice
Automatický průpis: ano
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Pozice člena statutárního orgánu.
Den, do kterého byla osoba skutečným majitelem: 6. 6. 2022
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 26. 8. 2014
zapsáno 1. 6. 2021 vymazáno 6. 6. 2022
Přímý skutečný majitel; Osoba s koncovým vlivem
Mgr. art. Marek Chmiel
Na Grůni, 736 01 Havířov - Bludovice
Automatický průpis: ano
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Pozice člena statutárního orgánu.
Den, do kterého byla osoba skutečným majitelem: 1. 10. 2022
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 26. 8. 2014
zapsáno 1. 6. 2021 vymazáno 1. 10. 2022
Přímý skutečný majitel; Osoba s koncovým vlivem
Ing. arch. Lucie Kadrmanová Chytilová
Školská, 110 00 Praha - Nové Město
Automatický průpis: ano
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Pozice člena statutárního orgánu.
Den, do kterého byla osoba skutečným majitelem: 18. 3. 2022
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 11. 3. 2016
zapsáno 1. 6. 2021 vymazáno 18. 3. 2022
Přímý skutečný majitel; Osoba s koncovým vlivem
Ing. arch. Lucie Kadrmanová Chytilová
Řehnice, 294 31 Krnsko - Řehnice
Automatický průpis: ano
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Pozice člena statutárního orgánu.
Den, do kterého byla osoba skutečným majitelem: 1. 10. 2022
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 26. 8. 2014
zapsáno 18. 3. 2022 vymazáno 1. 10. 2022
Přímý skutečný majitel; Osoba s koncovým vlivem
Ing. arch. Adam Guzdek
Kárníkova, 621 00 Brno - Řečkovice
Automatický průpis: ano
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Pozice člena statutárního orgánu.
Den, do kterého byla osoba skutečným majitelem: 1. 10. 2022
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 6. 6. 2022
zapsáno 6. 6. 2022 vymazáno 1. 10. 2022
Přímý skutečný majitel; Skutečný majitel podle § 4 zákona č. 37/2021 Sb.
Mgr. art. Marek Chmiel
Na Grůni, 736 01 Havířov - Bludovice
Automatický průpis: ano
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Jiná skutečnost.
Pozice člena statutárního orgánu, obdobná pozice nebo zástupce člena.
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 26. 8. 2014
zapsáno 1. 10. 2022
Přímý skutečný majitel; Skutečný majitel podle § 4 zákona č. 37/2021 Sb.
Ing. arch. Lucie Kadrmanová Chytilová
Řehnice, 294 31 Krnsko - Řehnice
Automatický průpis: ano
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Jiná skutečnost.
Pozice člena statutárního orgánu, obdobná pozice nebo zástupce člena.
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 26. 8. 2014
zapsáno 1. 10. 2022
Přímý skutečný majitel; Skutečný majitel podle § 4 zákona č. 37/2021 Sb.
Ing. arch. Adam Guzdek
Kárníkova, 621 00 Brno - Řečkovice
Automatický průpis: ano
Údaje o skutečnostech zakládajících postavení skutečného majitele:
Jiná skutečnost.
Pozice člena statutárního orgánu, obdobná pozice nebo zástupce člena.
Den, od kterého je osoba skutečným majitelem: 6. 6. 2022
zapsáno 1. 10. 2022

Hodnocení společnosti - DŮL ARCHITEKTURY, z.s.

-
0
+

Sídlo společnosti DŮL ARCHITEKTURY, z.s. na mapě

Přímá 1331/3, 736 01 Havířov - Podlesí

Údaje o DŮL ARCHITEKTURY, z.s., Přímá 1331/3, 736 01 Havířov - Podlesí, IČO: 22748440 byly staženy 4. 5. 2024 z webové stránky justice.cz a služby RES, která sdružuje několik veřejných rejstříků včetně obchodního rejstříku. Zobrazujeme pouze údaje, které byly zveřejněny na základě zákona v různých rejstřících. Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na této stránce. Vydavatel tímto způsobem zpracovává osobní údaje v souladu s čl. 6 odst. 1 odst. f) Obecného nařízení o ochraně osobních údajů, tedy pro účely oprávněných zájmů uživatelů této webové služby, která umožňuje, mimo jiné, vyhledávání v rejstřících z jednoho místa, aniž by údaje z těchto rejstříků sdružovala.

Pokud jste na našich stránkách objevili, že uvedená data neodpovídají realitě, zkontrolujte prosím nejdříve, zda chyba není přímo v příslušném zdrojovém rejstříku. Pokud je, obraťte se s žádostí o opravu dat na příslušnou instituci uvedenou na této stránce. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Často kladené otázky

  • Spolek DŮL ARCHITEKTURY, z.s. sídlí na adrese: Přímá 1331/3, 736 01 Havířov - Podlesí.
  • Spolek DŮL ARCHITEKTURY, z.s. má IČO 22748440.
  • Spolek DŮL ARCHITEKTURY, z.s. vznikl 1. 1. 2014.

Výběr redakce

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo