Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Iva Brejlová

Iva  Brejlová
Kontaktujte autora
Píše o technologiích pro odborná i populární média. Věnuje se především skvělým nápadům z Česka, které díky IT usnadňují život.
Skladuj málo, vydělávej hodně. České Inventoro hlásí úspěšný exit, spřízněnou duši našlo v USAstartupy

Skladuj málo, vydělávej hodně. České Inventoro hlásí úspěšný exit, spřízněnou duši našlo v USA

Český startup na predikci a optimalizaci skladových zásob Inventoro míří pod americká křídla. Po pouhých čtyřech letech existence se stane součástí předního poskytovatele softwaru na řízení zásob, denverské společnosti Cin7. Ta v Inventoru získává stoprocentní podíl. Cenu transakce ani jedna ze stran nezveřejnila, informace z trhu nicméně hovoří o řádu stovek milionů korun. „Prodejem to celé teprve začíná,” říká jeden ze zakladatelů českého startupu Radim Jung.

2. 5. 2024
Vsadili na koronavirus, teď slaví úspěch. Středočeský startup míří do světa
 8 293

Vsadili na koronavirus, teď slaví úspěch. Středočeský startup míří do světa

DIANA Biotechnologies, firma, která vsadila na testy na covid, nyní uspěla i v regionálním kole soutěže EY Podnikatel roku 2021. Ve finále se její zakladatelé potkají třeba s Tomášem Čuprem, majitelem společnosti Rohlík Group. A jelikož jsme o DIANĚ psali už v srpnovém Finmagu, ku příležitosti tohoto úspěchu speciálně pro vás text odemykáme.

26. 1. 2022
Prachy, moc a zase prachy. Dezinformační cirkus má žně
 8 273

Prachy, moc a zase prachy. Dezinformační cirkus má žně

5G sítě, covid-19, očkování, americké volby. Dezinformátoři mají žně. Rozjeli cirkus s fake news, jehož vábení odolá už jen málokdo.

14. 1. 2021